OVER ONS

Hoe Agrifoto ontstond
Agrifoto.nl, dé agrarische fotowebsite van Nederland, groeide in ruim tien jaar tijd uit van een hobbyproject tot een van de meest bezochte websites in zijn soort. Daarnaast is Agrifoto als bedrijf actief op het gebied van digitale en grafische media, allemaal binnen de agrarische sector. Een klein team zorgt ervoor dat de website in de lucht blijft, nieuwe reportages worden geplaatst en dat de fotostroom op gang wordt gehouden. Allemaal op een vrijwillige basis. Uiteraard kan de website niet bestaan zonder de vele gastfotografen die regelmatig nieuwe foto’s aanleveren. De website Agrifoto.nl bestaat sinds oktober 2005 en vierde in 2015 haar tien jarig jubileum. Naast de website wordt inmiddels ook actief op Twitter, Youtube en Facebook meegedaan met vele duizenden abonnees.

Agrifoto groeit
In tien jaar tijd heeft de website veel mooie mijlpalen bereikt. De website groeide in haar beginjaren explosief en heeft inmiddels al jaren een grote vaste schare fans, ondanks de opkomst van sociale media en websites die het kunstjes goed afkijken. Dat is te wijten aan het kernfeit van de website: Het publiceren van mooie foto’s door en voor liefhebbers van landbouwtechniek. Alle technische onderdelen zijn ontwikkeld, gebouwd en worden onderhouden door Peter van Sleen.

Agrifoto als bedrijf
In oktober 2008 nam Agrifoto als naam een grote stap. Toen werd namelijk het bedrijf Agrifoto opgericht. Een breed pakket aan grafische en digitale media diensten wordt aangeboden, speciaal voor de agrarische sector en de GWW (Grond-, Weg-, en Waterbouw). Steeds meer toonaangevende agrarische bedrijven weten Agrifoto te vinden als leverancier voor foto- en filmmateriaal. Meer hierover is te vinden op het zakelijke gedeelte. De website Agrifoto.nl staat los van het zakelijke gedeelte en heeft geen winstoogmerk. Dat is onze grote kracht en dat houden we zo.

Verder staat het publieke gedeelte volledig apart van de zakelijke aspecten en zullen foto's of informatie niet gebruikt worden voor dergelijke zakelijke doeleinden. Wij streven ernaar om met de website agrifoto.nl een objectieve en informatieve website te maken voor mensen die interesse hebben in de agrarische techniek.

Het Agrifoto.nl team
De website en het bedrijf worden draaiende gehouden door een klein en hecht team. Waar nodig worden freelancers ingehuurd om ondersteuning te bieden. In september 2016 kregen we een grote klap te verduren met het plotselinge overlijden van onze vriend en fotograaf Ben van Oosterhout. Sinds het begin van de website was hij in Zuidwest-Nederland zeer actief. Zijn gemis is dan ook erg groot.

  • Niels van der Boom - Eigenaar van het bedrijf en de website Agrifoto. Tegenwoordig woonachtig in Flevoland en actief als fotograaf en journalist voor enkele toonaangevende agrarische vakbladen en media.
  • Denise van der Boom - De vrouw van Niels en mede-eigenaar van Agrifoto. Als fotograaf is zij zowel bij de website als het bedrijf betrokken. Vanuit haar beroep houdt zij zich tevens bezig met de marketing.
  • Peter van Sleen - Peter is al sinds jaar en dag actief voor het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van de website en websites van klanten.
  • Ben van Oosterhout † - Ben was sinds 1999 actief als fotograaf in Noord-Brabant en Zuid-Holland. Daarmee was hij hofleverancier van Agrifoto sinds het begin. In september 2016 overleed Ben op 63 jarige leeftijd.
  • Herman Deuling - Herman fotografeert veel vanuit zijn uitvalbasis in de Veenkoloniën. Hij is dan ook de vaste fotograaf voor Noordoost-Groningen en een deel van Drenthe.

Andere namen die je op Agrifoto tegenkomt en al jaren betrokken zijn bij de website: Kees de Nood (regio Zeeuws Vlaanderen), Erik Koolhof (regio Flevoland) en Chris Konings (eiland Voorne-Putten).