FOTO'S EN VIDEO'S INSTUREN

Foto's en video's kunt u insturen naar ons algemene e-mail adres info@agrifoto.nl. Doordater echter een limiet zit aan de grote van de bijlagen in een e-mail is het lastig om grote hoeveelheden foto's of één enkele video naar ons te versturen. Wilt u foto's opsturen volg dan het onderstaande stappenplan. Voor het opsturen van video's kunt u via de mail contact opnemen, dan geven wij u een adres waar de video te uploaden is.

1. Download en Installeer Light Image Resizer Voor het verkleinen van foto's gebruiken we bij Agrifoto Light Image Resizer. Dit is een programma dat grote fotobestanden kan verkleinen zodat ze op Agrifoto weergegeven kunnen worden. Deze image resizer is te downloaden via onderstaande link http://www.obviousidea.com/windows-software/light-image-resizer/.

2. Selecteren van de map en resizen
Ga naar de map in Windows Verkenner waar de foto's staan die u wil verkleinen. Kies de foto's uit die verkleind moeten worden door ze te selecteren. Door Control ingedrukt te houden kunt u meerdere bestanden tegelijk selecteren. Klik vervolgens met uw rechtermuisknop en kies voor 'resize image'. Vervolgens kunt u de foto naar het gewenste formaat verkleinen. Voor foto's van een standaard camera volstaat het formaat 640x480 pixels. Voor spiegelreflexcamera's hanteren wij een formaat van 720x480. Nadat u op verkleinen heeft geklikt wordt automatisch een verkleinde kopie gemaakt, met een toevoeging aan de originele bestandsnaam.

Light Image Resizer

3. Foto's mailen
Na het verkleinen heeft het programma de foto's geplaatst in de door u geselecteerde map voordat u de foto's ging verkleinen. De bestandsnaam van de verkleinde foto's is nu de oude bestandsnaam met daarachter een toevoeging. Bijvoorbeeld Image1 heet nu Image1(Copy). U kunt nu de foto's met het door u gebruikte mailprogramma / webclient opsturen naar info@agrifoto.nl.