REACTIES

comment Door charel op maandag 9 januari 2023 20:41 quote
Prachtige machines Niels van een mooi machine park. Weer eens wat anders dan spitten met 250-300 pk ervoor.
Ik heb zo'n 20 jaar met die moffett gereden. Eerst bij de oogst bij een eenrijige Krakei kisten rooier (toen de bollen nog zonder netten op ruggen werden geteeld) en later stond hij voor de kipper met de oogst.
De lader kan er dan aan blijven en past precies tussen de trekker en de kipper bak als je onder de elevator door moet rijden. De hulpstukken gaan er dan wel af.
Door de lange wielbasis en het vele contra gewicht aan de neus ligt hij lekker op de eweg. Om kisten gemakkelijk op de wagen te zetten zit er een sidshift op met een bereik van 1m. Het tillen over de grote achterwielen werkt super en door de starre achteras ten opzichte van een pendelende vooras blijft hij ook erg stabiel.
Er in en er uit kruipen vereist enige lenigheid maar als je eenmaal zit heb je goed zicht op je werk.
leuk feitje, mechanisatiebedrijf Voets heeft er laatst eentje ingeruild, deze zal worden opgenomen in de verzameling heb ik vernomen. Dus wellicht als hij mooi is opgeknapt ergens te bewonderen in 1 van de showrooms.
comment Door niewiem op dinsdag 10 januari 2023 07:56 quote
Een fabrikant die geimporteerd wordt. Arme man.Je bedoelt waarschijnlijk dat de produktie is overgeheveld of overgenomen door een bedrijf in Zweden. Mooi ding die Moffet. Nooit gezien en heeft wel wat weg van die oude Volvo laders.Cool Smile
comment Door Niels (Administrator) op dinsdag 10 januari 2023 12:43 quote
Charel: Jouw link met het bedrijf werd me direct al verteld ja. Ze vertelde ook dat Voets er een heeft die in hun verzameling terechtkomt. Dank voor de extra info!

Ed: Kromme zin ja... aangepast bedankt!
comment Door charel op dinsdag 10 januari 2023 13:23 quote
Een aantal jaren terug is er al eens een reportage geweest van dit bedrijf waar de Koops eco bollen rooier centraal stond. Volgens mij zat deze moffett er toen ook in.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.