REACTIES

comment Door Fiat 1000 op zaterdag 18 september 2021 19:18 quote
mooie serie.
mooie combinatie ook van de boerderij van de toekomst, maar ik ben bang dat als ze hun eigen broek moeten ophouden dat ze snel verdwenen zijn. ik ben bang dat zulke machine`s zich niet terug verdienen op die toekomstige boerderijen. het is dat ze meeliften op het proefbedrijf anders waren ze al lang over de kop geweest.
NET realistisch voor de gewone boer die zonder subsidie moet werken.
comment Door Niels (Administrator) op zaterdag 18 september 2021 19:21 quote
Fiat 1000 schreef: mooie serie. Bedankt Cool
comment Door Sander_Oostdijk op zaterdag 18 september 2021 19:22 quote
Prachtige reportage. De combine oogt als nieuw!
comment Door Niels (Administrator) op zaterdag 18 september 2021 20:04 quote
Dank Sander!
comment Door charel op zaterdag 18 september 2021 23:24 quote
Zonder onderzoek geen innovatie en zonder innovatie verliest Nederland zijn leidende positie opp landbouw gebied denk ik. Nu zal deze manier van landbouwen wellicht nog niet helemaal kostendekkend zijn maar elementen groot of klein zullen over een aantal jaren gemeengoed zijn denk ik, zeker met de robotisering die aanstaande is.
comment Door niewiem op zondag 19 september 2021 09:57 quote
Helemaal mee eens, Charel. De Fiat van Frans had waarschijnlijk nooit bestaan als de ontwerper niet had doorgezet en niet dacht : het wordt nooit wat.
comment Door Fiat 1000 op zondag 19 september 2021 19:50 quote
Niewiem en Charel ik ben het wel met jullie eens dat er onderzoek moet zijn alleen moet het wel realistisch zijn.
deze combinatie is geschat ongeveer twee keer zo duur als een normale zelfde combinatie zonder rupsen. Mijn vraag aan jullie is dan ook: Hoe wil je dat met de huidige prijzen rond rekenen.
comment Door niewiem op maandag 20 september 2021 09:00 quote
Dat is met grond kopen precies hetzelfde : eigenlijk te duur met deze prijzen maar achteraf , als je het niet gekocht hebt, denk je toch : had ik het toen maar gedaan.En die boerderij heet niet voor niets boerderij van de toekomst.En mischien worden die rijpaden en stripcropping wel verplicht in de toekomst. En misschien....... Who knows ?Cool Smile
comment Door Niels (Administrator) op maandag 20 september 2021 11:42 quote
Net als zoveel zaken. Het kan een oplossing zijn voor sommige bedrijven en het is goed dat daar naar wordt gekeken.
comment Door charel op maandag 20 september 2021 20:46 quote
@fiat1000. Dat is het zeker. Met een grotere onderzoeksportomonee is het makkelijker boeren en zijn keuzes mogelijk die voor een normaal bedrijf minder snel gemaakt zullen en of kunnen worden.
Hier in de Wieringermeer boert ook een redelijk groot bedrijf (poldergoed)deels op vaste rijpaden. Die doen dat nog op wielen. Dat vergt een stukje minder dure investeringen.
Van een onderzoek zoals boerderij van de toekomst worden ook resultaten verwacht in een minder droog jaar zoals 2019. Dan zijn die aangedreven rupsen een verzekering van oogst en onderzoeksdata denk ik.
de bedrijfsleider Joost Rijk zal de keuzes wel goed kunnen motiveren en uitleggen, maar die is nog niet door de ballotage commissie van Niels denk ik.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.