REACTIES

comment Door charel op woensdag 6 november 2019 20:11 quote
Net geen detail foto's van dat hydraulische hoog laag schot van die VGM, of is dat de cliffhanger voor de volgende reportage?
Veenhuis heeft dat indertijd ook als optie gehad maar is nooit echt aangeslagen volgens mij. ik zie wel eens wat eigen creaties maar dan vaak als een klapschot, hydraulisch of met de hand/elastiek.
In oost duitsland weet ik dat er een aantal beco's rijden met een hydraulisch hoog laag schot maar dat is dan ook maar bij 1 nederlander.

Weet jij de rede Niels dat grotere akkerbouwbedrijven juist een balangrijke oogstmachine als de aardappelrooier niet zelf hebben maar daar een loonwerker voor inschakelen zoals een novifarm en KWMP? Een combine voor de oogst van een marginaal gewas als tarwe hebben ze dan wel weer zelf.
comment Door Niels (Administrator) op donderdag 7 november 2019 19:16 quote
Charel, in de volgende reportage zie je meer details ja. Van het schot heb ik wel, maar niet in de serie. Een paar series terug (21-8) zag je een nieuwe Veenhuis kipper met hydraulisch schot. Het is er wel ja. In het zuidwesten van NL rijden ook Beco's met zo'n schot. Denk dat de techniek van rooiers net zo is ontwikkeld en ze ook prima onderin kunnen komen.

KMWP heeft een AVR Puma zelf altijd al gehad. Alleen er stak een boom over dus de AVR had wat liefde nodig om weer in actie te komen. Wink Daarnaast rijdt altijd een 2e rooier mee. Novifarm kiest er bewust voor om 2 loonbedrijven in te zetten (Kalis en Breure) omdat dit voor hun de goedkoopste/beste oplossing is. De meeste grote akkerbouwers hebben toch wel zelf rooiers.
comment Door niewiem op vrijdag 8 november 2019 07:04 quote
Charel, wij hebben hier in Polen ieder jaar ongeveer 600 ha bieten die door 2 loonwerkers gerooid worden. Ze doen het tegen zeer scherpe tarieven en het houdt ze zelf scherp. Zelfs op die hectares loont het voor ons niet om zelf een dure rooier te kopen. Vergeet vooral de personeelskosten niet { 2 man overdag, 2 man s'nachts) en het onderhoud. Wij begrijpen onze vrienden van Novifarm wel.Cool Smile Wink

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.