FOTO'S VAN HERMAN DEULING - 21-4

Door Niels in Agrifoto Foto's, donderdag 19 mei 2016 19:00

Om te beginnen zien we in deze zonnige serie een mooie Case IH CVX 195 aan het ploegen. Vervolgens keek Herman bij loonbedrijf De Vaat die bezig waren met zaaien, waarvoor een Claas met neuswiel werd gebruikt. Direct daarna wordt papierpulp gespoten.
image
Case IH CVX 195 met Hekamp? grondbak en Kverneland LD 100 Variomat onland-ploeg met VSS Cappon vorendrukker van Mts. Hempen uit Musselkanaal.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Claas Arion 640 met zelfbouw? tank voor het toedienen van papierpulp als antistuifdek. De combinatie is van loonbedrijf De Vaat uit Emmeloord.

image

image

image

image
Aan de andere kant van het perceel wordt er gezaaid door een Claas Ares 697 ATZ, uitgerust met neuswiel, en een eigenbouw wortel/uienzaaimachine van De Vaat.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Container met Fiat 850.

image
De trekker wordt gebruikt voor een mixer om de pulp in beweging te houden.

image

image

REACTIES

comment Door Gerbert op vrijdag 20 mei 2016 19:10 quote
Die vierkante tank is een schouten quadra of odin. Odin had destijds een concept met een speciale verdringerpomp met schakelbare kamers om de opbrengst te regelen, met dus een vierkante tank. Wat schouten er precies mee te maken had weet ik niet maar zij hebben dezelfde tank verkocht maar dan met een conventionele verdringerpomp met regelbare driewegkraan.
Ze waren ook met enkelas te krijgen en waren ongeveer 11 kuub.
comment Door Niels (Administrator) op vrijdag 20 mei 2016 20:11 quote
Bedankt voor de informatie Gerbert. Die Schouten Quadro rijden er nog wel een aantal van rond. Ik heb wat foto's van die Odin tank gevonden maar zowel de Schouten als de Odin zien er toch weer een stuk anders uit? Andere tankvorm maar wel iets soortgelijks.
comment Door Gerbert op vrijdag 20 mei 2016 22:10 quote
Mijn eerste reactie was uit het blote hoofd maar ik ben aan het googelen gegaan en er lijken nogal wat verschillende uitvoeringen te zijn, ook wel zelfbouw met dezelfde tankvorm.
De "kamerpomp" was specifiek iets van Odin, pin me er niet op vast maar zover ik me kan herinneren vond schouten de pomp maar niks en daarom zijn ze onder 2 merknamen verkocht.
In de vroege jaren 90 heeft er een artikel over in de trekker en werktuig gestaan. Toch maar een keer de mappen weer eens doorbladeren.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.