FOTO'S VAN NIELS VAN DER BOOM - 12-12 I

Door Niels in Agrifoto Foto's, vrijdag 26 februari 2016 19:00

In deze fotoserie zien we hoe misschien wel de laatste tulpenbollen in Flevoland geplant worden. Dat gebeurde door No Limit in Dronten. Vooraf wordt er eerst gespit en gefreesd. Ook zien we een Steyr die in Swifterbant bezig is met ploegen.
image
We beginnen met het ploegen in Swifterbant.

image
Door een Steyr 9125 met Rumptstad RPV 120-480 vier schaar ploeg en Cappon snedemixer van akkerbouwer Herman Vermeer uit Swifterbant.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Fendt 820 Vario met twee Yale hefmasten van loonbedrijf Gebr. de Lange uit Swifterbant.

image

image

image
Door No Limit uit Hensbroek worden de tulpenbollen geplant.

image
De trekker is een Fendt 716 Vario van loonbedrijf Koning uit Spanbroek. Deze is uitgerust met een voorlader en plantdak van Pink Innovation en The No Limit Pink Planter.

image
De tulpen worden geplant voor A.C.M Smit Bloembollenkwekerij uit 't Zand.

image

image

image

image

image

image

image

image
De luzernestoppel wordt voorbereidt door een Steyr 6150 CVT met AVR Multivator, Gramegna spitmachine, messenfrees en pakkerrol van Gebr. de Lange.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door charel op zaterdag 27 februari 2016 14:28 quote
Die lucht tanks op die 716 dienen die alleen voor het drukwissel systeem of ook voor andere toepassingen?
comment Door jwvdst op zondag 28 februari 2016 00:18 quote
charel schreef: Die lucht tanks op die 716 dienen die alleen voor het drukwissel systeem of ook voor andere toepassingen? die worden alleen gebruikt voor het luchtdrukwisselsysteem
elke keer als ze de planter heffen pompen ze de banden weer op en als ze de planter laten zakken laten ze de banden weer leeg lopen voor voldoende trekkracht. Maar de lage spanning is te laag voor als ze de planter heffen en de hoge bandenspanning te hoog voor voldoende trekkracht.
dit systeem hebben ze bedacht als een tussenoplossing voor rupsen
comment Door charel op zondag 28 februari 2016 13:55 quote
Mooi systeem dan, wij hebben sinds kort een zelfrijdende spuit met lucht afsluitbare doppen en dus ook een compressor aan boord, een kleine stap naar banden druk wissel systeem denk ik, maar ik moet het nog onderzoeken qua hoeveelheid benodigde lucht, capaciteit van de compressor en kosten van installatie. Die nieuwe smalle banden van Alliance kunnen in het veld op 1.2 bar maar op de weg zou wat meer lucht de levensduur van de banden pittig verlengen denk ik
comment Door jwvdst op zondag 28 februari 2016 15:48 quote
charel schreef: Mooi systeem dan, wij hebben sinds kort een zelfrijdende spuit met lucht afsluitbare doppen en dus ook een compressor aan boord, een kleine stap naar banden druk wissel systeem denk ik, maar ik moet het nog onderzoeken qua hoeveelheid benodigde lucht, capaciteit van de compressor en kosten van installatie. Die nieuwe smalle banden van Alliance kunnen in het veld op 1.2 bar maar op de weg zou wat meer lucht de levensduur van de banden pittig verlengen denk ik gewoon een paar flinke luchttanks opbouwen en een ventiel wat er voor zorgt dat de rest van het luchtdruksysteem niet onder de 7 bar komt als de tanks gevult worden en als de banden opgepompt worden.
Dan heb je de eerste drukverhoging vlot te pakken en het laatste stukje oppompen kun je dan op de weg nog wel doen
Laatst aangepast door: Niels op zondag 28 februari 2016 17:08.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.