FOTO'S VAN DENISE GIELEN - 24 & 26-11

Door Denise in Agrifoto Foto's, maandag 1 december 2014 14:00

Ploegen en bieten rooien, dat is wat we in deze serie zien. In Swifterbant wordt er bij akkerbouwer Piet Boudeling geploegd onder zonnige omstandigheden. Twee dagen later wordt bij PPO Lelystad demo gedraaid met een Agrifac Exxact OptiTraxx.
image

image
Joh Deere 8420T met een Lemken Juwel 8 zesschaar onland ploeg van akkerbouwbedrijf Boudeling uit Swifterbant.

image

image

image

image

image

image

image

image
De chauffeur wilde ook even fotograferen, even de rollen omgedraaid dus.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
En de boer, hij ploegde voort...


Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal

image
John Deere 7260R met een Pöttinger Servo 46S zesschaar ploeg van PPO Lelystad.

image

image

image

image
Agrifac Exxact OptiTraxx bietenrooier.

image
Met deze machine werden een aantal percelen gerooid ter demonstratie, bij o.a. PPO Lelystad en biologisch landbouwbedrijf ERF.

image

image

image

image

image

image

image
John Deere 7730 met een Miedema Stronga BL850 kipper van PPO.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal

REACTIES

comment Door reinder_mf op maandag 1 december 2014 16:40 quote
Prachtige foto's!!
comment Door Fiat 1000 op maandag 1 december 2014 18:52 quote
mooie serie maar je mag best zeggen dat je vader jou ook wel eens op de ploeg wou zien.Smile
comment Door charel op maandag 1 december 2014 19:43 quote
Ploegt dat prettig met zo'n rupstrekker. Hij lijkt wel wat onrustig in toeren te schommelen en als z'n trekker een bocht maakt dat houdt hij toch in op 1 rups waardoor hij daar dus even geen tractie op levert?
Heb je veel last van voor- en achterover tuitelen als je dwars op de sporen ploegt? Mijn buurman ploegt nu voor het tweede jaar boven over met zo eenzelfde ploeg met een wieltrekker ervoor, onder mooie omstandigheden lijkt het me prachtig maar van het weekend moest hij weer door de voor rijden om erdoor te komen, hoe doen jullie dat onder natte omstandigheden?
comment Door KeesdeNood op maandag 1 december 2014 20:48 quote
Hele mooie foto,s van het ploegen Denise petje af.Smile
comment Door Fiat 1000 op maandag 1 december 2014 21:50 quote
Het ploegt mooi met een rups. Het voorover cq achterover tuitelen valt wel mee. het lijkt erger dan het is ik ben nog nooit zeeziek geweest. ha ha. en dat hij onrustig is in toeren komt omdat we maar 1450 toeren rijden met een snelheid van 6,8 km dus dan heeft hij wel werk aan de ploeg maar dan gebruik je ook maar 20 liter brandstof per ha. dat de rups ophoud met trekken als je stuurt klopt maar omdat je bovenover rijd slipt beide kanten evenveel en als het zo nat is dat je te veel slip hebt moet je thuis blijven. als het nat is wachten wij tot het beter wordt maar dat kunnen wij ook makkelijk doen omdat we op vrij lichte grond zitten. afslibbaar van ongeveer 20 % tot het zwaarste perceel 35 %.Smile
Laatst aangepast door: Niels op dinsdag 2 december 2014 10:53.
comment Door Denise (Administrator) op maandag 1 december 2014 21:54 quote
Bedankt Reinder en Kees!

@fiat1000: ik vond het ook erg leuk!
comment Door Niels (Administrator) op dinsdag 2 december 2014 10:53 quote
Fiat 1000 schreef: Het ploegt mooi met een rups. Het voorover cq achterover tuitelen valt wel mee. het lijkt erger dan het is ik ben nog nooit zeeziek geweest. ha ha. en dat hij onrustig is in toeren komt omdat we maar 1450 toeren rijden met een snelheid van 6,8 km dus dan heeft hij wel werk aan de ploeg maar dan gebruik je ook maar 20 liter brandstof per ha. dat de rups ophoud met trekken als je stuurt klopt maar omdat je bovenover rijd slipt beide kanten evenveel en als het zo nat is dat je te veel slip hebt moet je thuis blijven. als het nat is wachten wij tot het beter wordt maar dat kunnen wij ook makkelijk doen omdat we op vrij lichte grond zitten. afslibbaar van ongeveer 20 % tot het zwaarste perceel 35 %.Smile
Niet te vergeten dat op de meeste percelen ook een groenbemester staat en dan kun je sneller bovenover ploegen dan wanneer je kaal land hebt.
comment Door KeesdeNood op dinsdag 2 december 2014 17:31 quote
Ho ho Niels daar kun je je behoorlijk in vergissen groenbemester kan zeer nat zijn .
Wij zijn ooit eens in een natte herfst uit een bieten perceel gevlucht in een gele mosterd groen bemester je wilt het niet weten maar toen de rooier op de weg stond zaten er een paar zonnen minder onder.
comment Door Fiat 1000 op dinsdag 2 december 2014 19:11 quote
ik denk dat het ook komt omdat wij hier in de flevoplolder de percelen direct na de oogst woelen en dan zit het water niet meer bovenin maar verspreid door de bouwvoor en dan is het bovenin droger. Smile
comment Door Niels (Administrator) op dinsdag 2 december 2014 22:08 quote
KeesdeNood schreef: Ho ho Niels daar kun je je behoorlijk in vergissen groenbemester kan zeer nat zijn .
Wij zijn ooit eens in een natte herfst uit een bieten perceel gevlucht in een gele mosterd groen bemester je wilt het niet weten maar toen de rooier op de weg stond zaten er een paar zonnen minder onder.
Dat is toch wel heel extreem. Als je staande groenbemester hebt rijdt dat over het algemeen mooi zeker bij een bodembedekker als raaigras.
comment Door charel op woensdag 3 december 2014 18:49 quote
Aha het bevalt dus wel met de rups ten opzichte van een wieltrekker. Hier in de Wieringermeer hebben er ook een aantal gereden maar is de populariteit weer wat afgenomen.
Ze worden nu het meest gebruikt voor kilveren en een beetje spit-zaaien.
comment Door Fiat 1000 op donderdag 4 december 2014 20:53 quote
Ja maar met kilveren heb je toch een probleem als je een volle bak de bocht om wil trekken want dan valt toch de helft van je tractie weg. Wij zweren bij de rups. in het voorjaar sneleggen, en later met een 8 rijige multivator aard. ruggen maken. dan in de zomer woelen en eventueel direct groenbemesing zaaien dan spitzaaien en dan ploegen. de rups draait toch wel zeker 600 uur per jaar.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.