GASTFOTO'S VAN THEO VOS

Door Niels in Ingekomen Foto's, vrijdag 11 oktober 2013 10:00

Bodemdruk wordt een steeds belangrijker thema, zeker bij akkerbouwers. De bietenrooier is dan voor velen een doorn in het oog. Om dit probleem tegen te gaan investeerde loonbedrijf Vos uit Bant in een gloednieuwe Agrifac rooier op rupsen. Theo Vos stuurde enkele foto's van zijn eerste rondjes.
image
De nieuwe Agrifac Exxact OptiTraxx bietenrooier van loonbedrijf Vos uit Bant samen met een Renault Ares 566 RZ met Veenhuis kipper.

image

image

image
De rooier is voor voorzien van een set rupsen en achter twee grote wielen.

image

image
Het is een van de allereerste machines die Agrifac afleverd. Voorheen was dit model bekend als de Quatro, voortgekomen uit de WKM 9000.

image
Vanuit de cabine zijn alle functies op een groot scherm af te lezen en aan te passen.

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door charel op vrijdag 11 oktober 2013 19:23 quote
Hier in de Wieringermeer rijdt al een jaar zo'n rooier. Mooi licht machientje. Je moet alleen iets meer met de kipper door het land rijden omdat de bunker wat kleiner is.
Heeft deze al de achtwielen van een big six? de quatro heeft kleinere wielen die hem in de steek laten als het nat wordt.
comment Door Niels (Administrator) op zaterdag 12 oktober 2013 17:35 quote
Deze wielen zijn in ieder geval groter dan bij de oude WKM 900. Geloof dat Agrifac er dit jaar 3 heeft verkocht. Misschien gaan meer loonwerkers anders nadenken na natte jaren?

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.