AKKERBOUW VELDDAG LELYSTAD 2012

Door Niels in Ingekomen Foto's, maandag 2 juli 2012 14:00

Op 27 juni werd bij PPO Lelystad de Akkerbouw Velddag georganiseerd. Onder een dreigende lucht konden akkerbouwers de laatste nieuwe ontwikkelingen in teelt en techniek bekijken. Vooral het gebruik van sensoren was een hot topic.
image
Tijdens de demodag was er vooral veel aandacht voor gewassensoren, verschillende systemen van mesttoediening en gewasbescherming.

image
Fritzmeyer sensoren aan een Case IH CVX 170? Ook is nog net het neusje te zien van een Case IH Maxxum 130 met GreenSeeker gewassensoren. Herman Krebbers van DLV geeft tekst en uitleg.

image

image
Een Veris bodemscanner van Agrometius. Het apparaat brengt de geleidbaarheid, organische stof en zuurgraad van een perceel in kaart. Het is de eerste machine in Nederland.

image

image

image

image
het speciale aan deze Miedema stortbak is dat het een gecombineerde machine is op één frame gemaakt. het zijn standaard componenten maar in deze combinatie nieuw en naar wens van de klant te maken en ook nog mobiel. Stortbak, reinigingsunit, voorsorteerunit, kluiten- en stenenreiniger, leestafel, netsorteerder voor boven- en ondermaat.

image

image

image

image

image
Case IH JX100U met een 27m brede CHD veldspuit, uitgerust met een sleepdoek, van Edwin Goedgebuure uit Swifterbant.

image
Het sleepdoek zorgt voor een driftreductie van 99 procent. Het bijzondere eraan is dat het middel door de flappen diep in het gewas dringt en zo ook onderin onkruid en luizen doodt. Leverancier Harrie Houben en mechanisatiebedrijf Weevers monteerden het systeem op de spuit.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.