GASTFOTO'S VAN PIM VAN EIJZEREN

Door Niels in Ingekomen Foto's, vrijdag 1 juni 2012 10:00

Weer eens een Belgische fotoserie op Agrifoto, maar wel uit Nederlandse handen. Pim van Eijzeren, werkzaam bij VSS Agro, fotografeerde een van hun nieuwe zaaibedbereiders achter een ongewone JCB trekker in actie. In een prachtige omgeving, bij mooi weer, levert dat mooie plaatjes op.
image
JCB Fastrac 8250 met een nieuwe VSS Agro zaaibedbereider van Patrick van Ingelgom uit Kamperhout aan het werk in het Belgische Jodoigne.

image
"De klant koos voor de VSS machine vanwege de goede vlaklegging, hoge capaciteit, stabiel wegtransport en een gemakkelijk bediening", aldus Pim.

image
"De hoofdzaak is het trekken van witlofbedden. Dit gebeurt vaak een dag nadat de VSS Agro zaaibedcombinatie zijn werk heeft gedaan. De grond mag dus niet te veel uitdrogen, anders word het maken van de bedden bemoeilijkt. Door twee overlappende rijen crosskill ringen word de grond verkruimelt maar toch ook weer wat aangedrukt, hierdoor ontstaat het perfecte resultaat."

image
"Omdat er veel land bij word gehuurd zit men vaak ver weg van de boerderij. Soms ligt hun land zo’n 60 a 70 km verder, dit gebeurd vaak in heuvelachtig landschap. Hiervoor is de VSS Agro machine uitgevoerd met wielstel en trekboom met brede banden (55cm breed) en met een geremde as, hierdoor hangt de machine stabiel achter de trekker."

image
"Omdat er veel verschillende percelen zijn op leemachtige grond moet er veel gespeeld worden met de werkdiepte. Dit is door de elektrisch-hydraulische bediening zeer eenvoudig. De werkdiepte is heel goed zichtbaar door een grote wijzerplaat op de machine. De machine is begin dit jaar geleverd, er zijn al vele hectares op verschillende percelen gereden de klant heeft over deze niks meer als lof. Naar woorden van de klant: de machine zit constructief degelijk in elkaar en voldoet aan al onze opgestelde eisen."

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door ChristV op vrijdag 1 juni 2012 19:58 quote
mooie combinatie

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.