GASTFOTO'S VAN CHRIS KONINGS V

Door Niels in Agrifoto Foto's, zondag 1 augustus 2010 18:00

Aan de lange lijst van werkzaamheden 'in de spruiten' waar Chris gedurende het afgelopen jaar foto's heeft gemaakt miste er nog één. Dat was het onderhoud van de machine. Hiervoor ging de plukker van Gert Klapwijk op reis van Rockanje naar Barendrecht. Chris volgde alles met zijn camera en maakte deze reportage.
De spruitenplukker

Afgelopen winter heb ik veel in de spruiten gefotografeerd. Ik kwam onder de indruk van wat een spruitenplukker allemaal moet kunnen. Dagenlang in de nattigheid en blubber en in de vrieskou stilstaan met de voeten in de sneeuw. Logisch dat zoiets goed onderhoud vergt. De plukker van Gert Klapwijk zou deze zomer een grote (en flinke!) onderhoudsbeurt krijgen bij de fabrikant Tumoba. Het leek mij leuk om dat hele proces eens te volgen; van opladen en heenreis, via de reparatie bij Tumoba naar de terugreis. Bij Tumoba ontstond een aparte sfeer toen ik met de mensen daar in gesprek kwam over wat spruitenplukkers kosten, hoe het onderhoud plaatsvindt en uit welk hout telers gesneden moeten zijn. Fotograferen is daar niet gebruikelijk, dus deze bijzondere kans werd daardoor iets unieks. De terugreis werd dat ook. Vooraf had ik bepaald waar ik zou kunnen fotograferen, maar dat viel behoorlijk tegen, want Gert kon niet zomaar ergens stilstaan. En ik wilde per sé de bijzonderheid van de reis van de plukker achterop de trailer van Gert in beeld brengen. Inclusief de contrasten tussen moderne woonwijken, de snelweg, rotondes, en het verschil in landschap tussen heen- en terugreis. Want gewassen waren inmiddels niet hetzelfde gebleven. De eenzame visser aan het Kanaal door Voorne bevestigde wat men zou denken als men Gert en zijn combinatie voorbij zou zien komen: Wat is dat nu, in vredesnaam?

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door jantjuh op zondag 1 augustus 2010 19:38 quote
chris wat kun jij machtig mooie foto's maaken keer op keer !!Loveit respectWink
comment Door chriskonings op zondag 1 augustus 2010 19:58 quote
mijn dank ! maar zoals je zelf ook wel weet,..................het is een tak van onze samenleving die bijzonder interessant is en naar mijn idee véél te weinig in beeld wordt gebracht.
comment Door Ronald_Kluitenberg op zondag 1 augustus 2010 20:30 quote
Mooie reportage!

.... en de visser vist voort
comment Door bean op dinsdag 3 augustus 2010 10:56 quote
mooi

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.