GASTFOTO'S VAN CHRIS KONINGS IV

Door Niels in Ingekomen Foto's, maandag 8 maart 2010 20:00

Na het spruiten plukken volgt, natuurlijk, het sorteren. Ook dat krijgen we te zien in deze vierde en laatste fotoserie op dit bedrijf. Ook hier geen high-tech sorteerinstallatie maar gewoon nog ouderwets handwerk wat de klok slaat. Ook de ABH subsite is weer geupdate met nieuwe foto's.
Het sorteren.

Aan het eind van de tweede pluksessie gaf Leen tóch nog even een kleine demonstratie over hoe het sorteren werkt. De foto's spreken voor zich. Het was prachtig om te zien hoe de spruiten via diverse banden uiteindelijk in de bunkers werden gesorteerd en, hoe ze vervolgens per bunker de diverse maten verder konden verwerken, tot ze uiteindelijk in de blauwe kratten terecht kwamen. Zo rond de 120 kratten, ieder met ongeveer 15 kilo spruiten was de opbrengst van die dag. Hulp van de vader van Leen of zijn vrouw is daarbij heel welkom en alles ademde een sfeer van een familiebedrijf uit.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door Rens op maandag 8 maart 2010 18:50 quote
Grappig om dit ook eens te zien!
comment Door casepowercase op maandag 8 maart 2010 20:13 quote
heeft dat met de grote van de spruiten te maken op foto 6Confused
comment Door chriskonings op maandag 8 maart 2010 20:41 quote
casepowercase schreef: heeft dat met de grote van de spruiten te maken op foto 6Confused Ja, dat klopt. Als je naar de bovenkant van de bak kijkt, zie je de spruiten over een rooster gaan. De grootste spruiten vallen het laatst door de mazen. Ze worden daarheen getransporteerd doordat de zeef op en neer gaat en daardoor de spruit automatisch over de zeef verder rolt, totdat hij bij een opening komt waar doorheen hij naar beneden valt in een aparte bunker. Je kunt ook nog zien dat Leen de maat van de spruiten die in een bepaalde bunker zitten, aangegeven heeft door de letter boven de ketting te zetten. Ik kon er niet helemaal naartoe klimmen om het van boven te fotograferen, maar binnenkort komt er een serie waarin je dat wel kunt zien. Van een ander bedrijf, maar toch. Het gaat om het idee.
comment Door jantjuh op dinsdag 9 maart 2010 16:21 quote
in een woord supper!

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.