VAKANTIE (GAST) FOTO'S VAN LINDA VAN DER WEL 4

Door Niels in Ingekomen Foto's, maandag 8 december 2008 23:32

In dit vierde en laatste deel van Linda's vakantie foto's vervolgen en eindigen we onze reis door Amerika. Ondermeer werd er nog een dealer bezocht waar ook weer genoeg oud en nieuw materiaal te bewonderen was. Ook was het gelukkig nog steeds prachtig weer. ©L. v.d Wel
Linda schreef: "In het laaste deel van onze reis, gaan we South Dakota uit en rijden we via Nebraska, Colorado in, waarvan we gaan vertrekken. Wat typisch Amerikaanse kiekjes ertussen, als een brievenbus, god bless amerika op een muur geschilderd e.d.

Vanuit een droog en zeer warm landschap (je ziet op sommige foto's ook de warmte van de grond opstijgen), komen we een bord tegen met Welcome to colorful colorado, waarbij wij dachten, nou alles is hier droog en dor, lekker colorfull, totat we ineens een irrigatiekanaaltje tegenkwamen. Kleine stukjes land, vol met groene maïs, sojabonen, zonnebloemen e.d. Geen pivots deze keer, maar sleufjes in het landschap, die ze laten vollopen met water uit een grip. Aan de andere kant van het perceel (daarom zijn de percelen wat kleiner), kwam het water weer in de grip terecht en zo circuleert dat rond. Hier en daar een pomphuisje. We hebben ons echt afgevraagd of er wel water blijft komen vanuit de Rocky Mountains, die op steenworp afstand liggen van Denver. Aan de oostkant van Denver heb je dit soort landbouw, maar ook tuinbouw, en dat is mogelijk door het smeltwater van de Rocky Mountains wat er voor zorgt dat er beregent kan worden. Wat nu als het niet meer sneeuwt in de Rocky's door de global warming?

Mooi om te zien dat het in dit gebied weer totaal anders gaat als een staat ernaast (Utah), waar ze net als in Canada Pivots gebruiken om te beregenen.

Ook in dit gebied veel koeien, een heuse feedlot (loonwerker die koeien vetmest voor de boeren), met zo'n 15000 koeien, op 1 square mile, een vierkante mile is een vierkante 1,6 kilometer! Hoge voersilo's, veel vrachtwagens die voeren. Helaas doen ze ook hier aan voedselveiligheid en kom je een feedlot als toerist niet op."

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.