GASTFOTO'S VAN JOAR VAN DER VELDE

Door Niels in Ingekomen Foto's, zaterdag 11 juni 2011 14:00

Bezoekers van de trekkertrek wedstrijd op Goeree-Overflakkee op 14 mei j.l. hebben het misschien gezien. In een perceel grasland was het woord 'Trekkertrek 2011' gevormd. Joar van der Velde, van Kverneland, legt uit hoe dat gebeurde.
image
Zaterdag 14 mei organiseerde Euro-Delata jongeren, afd. Goeree Overflakkee, weer een trekkertrek wedstrijd bij landbouwbedrijf De Wit in Dirksland. In samenwerking met Kverneland werd een ludieke manier bedacht om de mogelijkheden van modern boeren onder de aandacht te brengen. Iedereen kent de GPS systemen en om de mogelijkheden van de Kverneland Sectiecontroller te demonstreren is vooraf de tekst "TREKKERTREK 2011" en het KVERNELAND logo op de PC gemaakt, en daarna in het gras gespoten. Deze sectiecontroller is een software uitbreiding (GEOControl) op de IsoMatch Tellus bedieningsterminal. Deze universele Isobus terminal kan, behalve op spuiten, ook worden gebruikt voor kunstmeststrooiers, precisiezaaimachines en volveldszaaimachines. Naast sectieschakelen kan hij ook worden gebruikt voor variabele dosering en uitgebreide perceelsregistratie.

image
De New Holland TVT 170 van Ben van Vliet uit Zuid-Beijerland is uitgerust met SBG RTK-GPS en stuurde de Kverneland Phoenix C50 veldspuit recht over het perceel.

image
De IsoMatch Tellus Isobus bedieningsterminal.

image

image

image

image

image
Het ontwerp in Google Earth werd vooraf op de computer getekend.

image
De nauwkeurigheid van de sectiecontroller was vanuit de helikopter goed te zien.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.