Resultaat 1 van 4 getoond

Gastfoto's van Chris Konings IX

Donderdag 14 april 2011

Nog zo'n werkje wat in het voorjaar op menig akkerbouwerf gebeurt: Pootgoed snijden. Zo ook bij Arlee Tol in Rockanje waar Chris ging kijken en met zijn fotocamera de machine en werkzaamheden 'onderzocht'.

Aardappelen snijden

1100 kg in een zak, en als je dan ziet hoeveel zakken er stonden. Niet iedereen vindt het leuk werk. Stof, eentonig aan een apparaat hangen, talkpoeder.. Maar het zijn juist déze onderwerpen waar ik het liefst voor ga. En dan geeft het in beeld brengen van zoiets vanuit een hoger standpunt een extra dimensie.

foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto


foto
Advertentie

Reacties

Lors
14-04-2011 10:34 uur
Na het snijden het je een groot wond oppervlak.
Hierin kunnen veel bacterie en versmering door komen.
Dit ga je tegen door te drogen.
Alleen hoe doen ze dat?
Want ik zie alles weer terug in bigbag zakken gaan.
In de schuur dat droogt toch niet?
Als wij zelf snijden gaat het in de kist voor droogwandje of buiten op de lucht.:s
  • Reageer
  • Quote
bean
14-04-2011 11:32 uur
Waarom worden die gesneden ?

Grts.Bean
  • Reageer
  • Quote
Schrabbekerke
14-04-2011 13:33 uur
Als je allemaal grote aardappelen hebt dan stropt dat in je zetter dus als je ze snijd dat gaat het er allemaal soepeler door en je hebt natuurlijk ook een keer zo veel pootgoed want ontkiemen doen ze net zo goed als een hele aardappel.
  • Reageer
  • Quote
Lors
14-04-2011 14:24 uur
je moet alleen dus heel goed opletten dat je die wonden droogt want de kans op bacterien en versmering is veeeeeeeel groter.
  • Reageer
  • Quote
johanmf
14-04-2011 19:30 uur
Schrabbekerke schreef
Als je allemaal grote aardappelen hebt dan stropt dat in je zetter dus als je ze snijd dat gaat het er allemaal soepeler door en je hebt natuurlijk ook een keer zo veel pootgoed want ontkiemen doen ze net zo goed als een hele aardappel.

Wij hebben een keer gesneden naast ongesneden gezet maar de ongesneden waren wel beter.
  • Reageer
  • Quote
chriskonings
14-04-2011 19:57 uur
Lors schreef
je moet alleen dus heel goed opletten dat je die wonden droogt want de kans op bacterien en versmering is veeeeeeeel groter.

Ik heb diezelfde aardappelen later de grond in zien gaan..............kurkdroog !!!!! en ik denk ook dat ze anders bij Gert niet de deur uit gaan. Ik heb daar nog een foto van gemaakt, maar kan die hier helaas niet bijsluiten.
  • Reageer
  • Quote
chriskonings
14-04-2011 20:32 uur
Even voor de goede orde : Arlee Tol en Gert Klapwijk werken samen. :)
  • Reageer
  • Quote
Bas89
14-04-2011 20:32 uur
Lors schreef
Na het snijden het je een groot wond oppervlak.
Hierin kunnen veel bacterie en versmering door komen.
Dit ga je tegen door te drogen.
Alleen hoe doen ze dat?
Want ik zie alles weer terug in bigbag zakken gaan.
In de schuur dat droogt toch niet?
Als wij zelf snijden gaat het in de kist voor droogwandje of buiten op de lucht.:s

Het witte poeder wat je ziet is talkpoeder dat zorgt ervoor dat het gesneden oppervlak sneller opdroogd op die manier krijg je snelle wondheling en zo ben je het gevaar van versmering wat sneller kwijt. het is ook het beste om 1 a 2 dagen na het snijden het spul te planten.
  • Reageer
  • Quote

Vul hieronder je gegevens in om een reactie te plaatsen.

Door het plaatsen van deze reactie ga je akkoord met het opslaan van bovenstaande gegevens. Hieronder valt ook je IP-adres om eventueel misbruik tegen te gaan.