GASTFOTO'S VAN CHRIS KONINGS II

Door Niels in Ingekomen Foto's, vrijdag 3 december 2010 18:00

In de vorige serie foto's van Chris Konings zagen we hoe de uien van akkerbouwer Ab de Snayer werden opgeladen, in november! Nadat enkele dagen later schuimaarde was uitgereden was wederom actie op het land. Twee NH trekkers waren druk bezig om het perceel snel te ploegen.
Ploegen

Soms lijkt ploegen een eentonige bezigheid. Heen en weer.. constant dezelfde bewegingen. Ploegen is een kunst op zich. En als je dan twee machines in een constante synchrone vorm met elkaar over het land ziet gaan, krijgt ploegen haast iets van een geregiseerd duet. Ploegen wordt dan kunst in een zee van klei waarin patronen en golven herkenbaar worden.

image
New Holland TM 140 met een vier schaar Kuhn ploeg van Ab de Snayer uit Zuidland en een NH TM 155 met Lemken vier schaar ploeg van A.P Noordermeer uit Oudenhoorn.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Geploegd land

Kort nadat de uien eraf waren gehaald, werd overgegaan tot het ploegen van het land. In de tussen tijd dat de twee trekkers uit het zichtsveld waren, nam ik de gelegenheid waarom zo'n fraai geploegd stuk land eens nader te bekijken. Mooi glimmende vette stukken grond die als een golf omrollen.. de geur van de aarde is bijna ruikbaar. En na alle oogstgeweld, ontstaat er nu rust op het veld.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door awiebo op zaterdag 4 december 2010 09:11 quote
er zullen vast boeren zijn die niks van jou "gebrabbel" snappen, maar ook genoeg die hier hun gevoelens bij het 'boeren' onder woorden zien gebracht.

Mooi stel zo, die NH's met ploegen.
comment Door seppe op zaterdag 4 december 2010 14:45 quote
mooi, strak ploegwerk!
comment Door nht8040 op zondag 5 december 2010 16:10 quote
echt mooi de new hollands met de ploegsPuh
comment Door chriskonings op zondag 5 december 2010 21:29 quote
awiebo schreef: er zullen vast boeren zijn die niks van jou "gebrabbel" snappen, maar ook genoeg die hier hun gevoelens bij het 'boeren' onder woorden zien gebracht.

Mooi stel zo, die NH's met ploegen.

Ik weet wat je bedoelt. Dit ploegwerk was zó indrukwekkend om te zien dat het haast een geregiseerd stuk was. En wat he schrijft over de gevoelens van het "boeren" kan ik alleen maar bevestigen. Als je, zoals ik, een tijdje mensen in hun werk volgt, kom je met alles van het boeren in aanraking. Ook de gevoelens. En ik zoek in mijn foto's naar een combinatie van werk en beleving van het werk.
bedankt voor je woorden !

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.