GASTFOTO'S VAN CHRIS KONINGS III

Door Niels in Ingekomen Foto's, donderdag 22 juli 2010 18:00

Al eerder zagen we in een fotoserie van Joost Wevers het rooien van tweedejaars plantuien. Chris Konings keek in Rockanje bij Gert Klapwijk die zelf zijn plantuien aan het rooien was. Ondanks de droogte moeste ze toch de grond uit. De scherpe lucht van vers uienloof markeert dat oogst 2010 toch echt begonnen is.
Uien rooien

Beregenen en rooien. Ze liggen dicht bij elkaar. Het was erg heet die dag dat Gert zijn uien ging rooien en toen ik naar zijn uienveld fietste kon ik van verre al ruiken dat hij bezig was. Als je verkouden zou zijn op zo'n moment, moet je gewoon tegen de wind in fietsen, dan ben je er zó van af. Het is bekend dat uien iets met tranen hebben. Zelfs in de buitenlucht had het zijn effect op mijn ogen. Ik vraag altijd om uitleg als ik een boer zie werken. Dat het sap van de ui zó sterk kon zijn dat het op draaiende delen van de trekker flink kan invreten als je alles niet tijdig goed schoonmaakt, wist ik niet. Dat het blauwgroen loof tijdens het rooien verandert in een groene drabbige massa, werd al snel duidelijk toen ik al fotograferend een paar keer goed uitgleed!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door Gertiboy op donderdag 22 juli 2010 20:58 quote
Blijven deze uien nu nog een paar dagen liggen,of worden ze direct 'opgeraapt'?Sorry ik ben niet zo bekend in deze sector Wink
comment Door chriskonings op donderdag 22 juli 2010 21:36 quote
ze bleven kort liggen en werden daarna opgeladen met een rooier. ik heb begin deze week een serie gemaakt over dat uien laden. die komt binnenkort wel op deze site.
comment Door Chris op zaterdag 24 juli 2010 19:09 quote
Wat houden jullie veel loof op de uien. Wij houden altijd een vuist breedte/dikte aan. Gewoon een paar uien pakken en het loof in je vuist knijpen. ongeveer 8-10 cm loof zegmaar

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.