GASTFOTO'S VAN CHRIS KONINGS III

Door Niels in Ingekomen Foto's, zondag 7 maart 2010 18:00

Ook in deze derde fotoserie zien we de, inmiddels bekende, New Holland trekker met plukker aan het werk. Geen zonnetje deze keer, wat de foto's weer in een geheel ander licht zet. Ook wordt er de nodig zorg aan het schoonmaken gegeven door de chauffeur.
Tweede pluk en schoonmaken.

De volgende dag ben ik teruggegaan naar Leen. Ik wilde hem onder andere weersomstandigheden ook aan het werk zien. Het was een stuk natter en grijzer die dag. Dat de grond zacht was, kon je ook aan de machine merken. Met een (bijna) volle krat zag je de achterkant langzaam in de modder wegzakken. Stilstaan was dus geen optie. Snel doorwerken en de kratten in de schuur brengen. Je ziet ook dat de stokken niet gehakseld worden. Overal op het land liggen de rechte stokken verspreid. Een totaal ander beeld dan wat je meestal ziet, met alles in kleine stukjes gehakseld over het veld.

Leen ontdoet met regelmaat zijn machine van de grootste hoeveelheid slik. Zeker met verwachtingen voor nachtvorst is dat noodzakelijk om vastzitten van het loopwerk te voorkomen. Straks, als alle spruiten geplukt zijn, wordt de plukker helemaal schoongemaakt met de hoge druk spuit om daarna weggezet te worden in de schuur.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door jantjuh op zondag 7 maart 2010 19:14 quote
wel veel modder/slik
comment Door chriskonings op zondag 7 maart 2010 19:23 quote
Dat klopt, het was er behoorlijk, maar dat mocht d epret niet drukken Smile
Even voor jouw informatie: de vierde en laatste in deze serie laat het sorteren zien en gisteren heb ik het langverwachte sorteren bij Gert Klapwijk eindelijk op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Dat komt later.
comment Door jantjuh op zondag 7 maart 2010 19:43 quote
echt goed werk supper!!Loveit Biggrin
comment Door michiel op maandag 8 maart 2010 12:14 quote
mooie foto'sSmile
Laatst aangepast door: Niels op maandag 8 maart 2010 12:49.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.