GASTFOTO'S VAN CHRIS KONINGS I

Door Niels in Ingekomen Foto's, vrijdag 5 maart 2010 18:00

Al eerder nam Chris Konings de moeite om de gehele week een spruitenveld te volgen. Ook nu weer ging hij op pad met zijn camera. Deze keer werd op een ander bedrijf de boer gevolgd, vier dagen lang, die nog op een meer 'basic' manier werkt.
De kennismaking.

Een tijdje geleden zag ik langs de Hortweg in Rockanje een vreemd apparaat staan. Ik had geen idee wat voor een machine het was maar, omdat hij in de buurt van een spruitenveld stond, ging ik ervan uit dat het om een plukker ging. Ik besloot een keer terug te gaan en hoopte dat de eigenaar ermee bezig zou zijn, zodat ik wat foto's kon maken.

Toen ik enkele dagen later nogmaals op de Hortweg reed, was alles nog steeds stil. Bij toeval zag ik even later bij een boerderij aan de Natersedijk in Rockanje eenzelfde krat staan als die ik op de machine had gezien. Ik besloot binnen een kijkje te nemen en eenmaal in de schuur ontmoette ik Leen en zijn vader. Hij was net klaar met sorteren en bezig de administratie te doen. Ik werd allervriendelijkst ontvangen en al snel was de zaak rond: Ik mocht hem bij alles fotograferen. Het werd een heel bijzondere ontmoeting met een eenmansbedrijf op 'low budget- basis'.

Leen plukt met een 11 jaar oude New Holland 55-85 trekker op rupsbanden. Eigenlijk is het een Fiat want als je goed naarde onderdelen van het ding kijkt, zie je die naam terug. Een éénmansplukker en alles lijkt totaal anders dan de grote, en comfortabel uitgevoerde, 4 rijïge Tumoba. Er is geen verwarming aan boord maar, zo zei Leen, na 12 minuten ben je aan de kou gewend. De handschoenen opwarmen kan ook via de uitlaat! Opstarten duurde ongeveer een klein kwartiertje en je hoorde de machine steeds soepeler gaan lopen. Eigenlijk was hij behoorlijk stil. En dat nog steeds na al zo'n dikke 5000 uren te hebben gedraaid.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door jantjuh op zaterdag 6 maart 2010 19:42 quote
deeden wij ook op stage handschoenen voor d'n uit laat!

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.