EEN WEEK OP HET LAND MET CHRIS KONINGS: WOENSDAG 10 FEB

Door Niels in Ingekomen Foto's, woensdag 17 februari 2010 16:00

Het weer zat vorige week niet echt mee voor Chris Konings. Toch maakte hij trouw zijn serie foto's van het spruitenperceel en wist toch nog met een mooie serie winterfoto's op de proppen te komen die een perfect sfeerbeeld geven.
Woensdag, 10 februari

De vermoedens van gisteren kwamen uit. Het had gesneeuwd en het land lag bedekt onder een witte laag. Er kon niet gewerkt worden omdat de temperatuur te laag bleef. De kleine Tumoba gaf van afstand een prachtig beeld op het witte veld en in de middagzon. Zo'n besneeuwd stuk land heeft iets. Je ziet dat er in de dagen ervoor gewerkt is en de sporen van trekker en de plukker zijn in het reliƫf terug te vinden. Af en toe een spoor van een fazant daarin. De wolken gaven alles een extra laagje spanning, want naast mooi blauw en wit, tekende zich ook wat diepere dreiging af. Af en toe viel er wat lichte sneeuw en daarnaast stond er een sterke wind die de sneeuw opjoeg en het allemaal behoorlijk koud maakte. De machine stond in volle rust: Een mooie gelegenheid om de binnenkant eens te bekijken.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door ErnstJan (Crewlid) op woensdag 17 februari 2010 17:21 quote
Waarom kunnen spruiten niet eerder worden geoogst dan, te arbeidsintensief waardoor het op het eind wordt gedaan? Al die sneeuw en vorst lijkt met niet bevorderlijk voor de kwaliteit...
comment Door Stefan op woensdag 17 februari 2010 17:36 quote
ErnstJan schreef: Waarom kunnen spruiten niet eerder worden geoogst dan, te arbeidsintensief waardoor het op het eind wordt gedaan? Al die sneeuw en vorst lijkt met niet bevorderlijk voor de kwaliteit...
Spruiten worden geoogst voor de versmarkt, hierdoor loopt het oogstseizoen heel de winter door, hierdoor kun je dus ook weleens niet kunnen plukken vanwege weersomstandigheden. Met vorst kun je trouwens ook geen spruiten plukken, dan krijg je iets heel raars in de kist, met een ontzettende slechte kwaliteit. Die spruiten zien er dan niet uit, en het is ook geen goede reclame voor de spruitenteelt.
comment Door ErnstJan (Crewlid) op woensdag 17 februari 2010 17:39 quote
Haha eet ze toch niet Puh Zie liever hoe ze geoogst worden
comment Door Boerenjongen16 op woensdag 17 februari 2010 17:48 quote
ErnstJan schreef: Haha eet ze toch niet Puh Zie liever hoe ze geoogst worden
Is niet echt boeiend hoe ze worden geoogst hoor ...

Stefan hoe kom je er bij dat als de vorst over de spruiten is geweest de kwaliteit slecht is ! ? Dan is juist de kwaliteit beter dan als het niet vriest, de spruit verliest zijn bittere smaak meer. En de (enkele) spruiten die er wat slecht uit zien, dan zijn de buitenste blaadjes dan maar, je maakt ze toch schoon als je ze gaat eten...Confused

Hoe kom je er anders bij dat de prijzen na de vorst omhoog gaan ? Denk niet dat ze er dan zo slecht uit zien Smile
Laatst aangepast door: Boerenjongen16 op woensdag 17 februari 2010 17:49.
comment Door Niels (Administrator) op woensdag 17 februari 2010 17:54 quote
Jeroen: Een spruit waar de vorst 'overheen is geweest' is niet slecht van kwaliteit. Wat stefan bedoelt is dat, wanneer je een bevroren spruit plukt, erna de kwaliteit hard achteruit gaat. Ze worden dan gewoon zwart en gaan rotten. Dat doen overigens alle planten.

Je maakt inderdaad de spruiten schoon voor je ze kookt maar de afnemer wil gewoon een mooi product hebben liggen in zijn winkel. Anders schrikt het de klanten af.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.