EEN WEEK OP HET LAND MET CHRIS KONINGS: MAANDAG 8 FEB

Door Niels in Ingekomen Foto's, maandag 15 februari 2010 18:00

Zoals de titel al doet vermoeden zien we in deze nieuwe fotoreportage van Chris Konings het boerenleven in beeld gedurende één week. Daarvoor werd een week lang hetzelfde perceel spruiten bezocht wat iedere keer weer nieuwe en interessante foto's opleverde.
Wat vooraf ging:
Een paar weken terug werd bij een vorige serie spruitenplukken van mij als reactie door een van de Agrifotoleden geschreven of ik niet eens een reportage van het vervolg ná het plukken kon maken. In overleg met Gert Klapwijk werd een scenario gemaakt. Als alles goed zou gaan, zou er op dinsdagmiddag een lading spruiten klaar zijn die ik dan kon volgen vanaf het spruitenveld. Ik besloot om er een totaalbeeld van te maken van pluk, bunker, lossen in de kipper, vervoer over de weg, boerderij, sorteermachine tot in de kratten. Het liep echter allemaal anders.

Maandag acht februari 2010.

's Morgens vroeg, op weg naar mijn werk op de fiets, zag ik dat er bij ons aan de Molendijk in Rockanje al geplukt werd. Het was die ochtend donkergrijs en koud en het was lastig fotograferen. Laat in de middag zag ik bij terugkomst dat er nog volop gewerkt werd. Het was nog steeds donkergrijs en waterkoud. Het spruitenveld was nat. Je zakte tot je enkels weg in de slik en de trekker had diepe sporen getrokken. Er werd hard doorgewerkt, want de kwaliteit van de spruiten was niet sterk en de verwachting voor de komende dagen niet duidelijk. Hoe meer er nu nog af kon, hoe beter. Het ijs op de koppen en het afval voorspelde echter niet veel goeds.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door jantjuh op maandag 15 februari 2010 18:54 quote
heel mooiPuh
comment Door christiaan op dinsdag 16 februari 2010 15:51 quote
wat minder foto's als ik gewend ben maar wel mooi uiteraardSmile

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.