FOTO'S VAN HENDRIK ROBBEN - 19 T/M 21-9 I
Door Niels in Agrifoto Foto's, dinsdag 6 oktober 2009 18:00
Wederom een mooie serie herfstfoto's van onze 'indian summer' in Nederland. We zien het bieten rooien met een twee fase systeem en het mais hakselen in Groningen.
Bieten rooien door landbouw- en loonbedrijf Simon Berends uit Nieuw Buinen met een Case International Maxxum 5150 met WKM loofklapper en bietenrooier.
De bieten werden opgeladen door een Fendt 820 Vario met WKM bietenlader en Fendt 930 Vario met Vaia NL/180-18T kipper.
Nog een Fendt 930 Vario met Vaia NL/180 kipper.
Claas Jaguar 870 met RU 600 maisbek van lohnunternehmen Janssen uit Rhede/Ems.
Fendt Favorit 916 met Joskin Silospace 20-38 silagewagen.
JD 7810 met Hawe silagewagen.
REACTIES
Door kevin29 op dinsdag 6 oktober 2009 18:29
mooie fotos maar die laat toch wel zeer lange stoppels staan
Door dries op dinsdag 6 oktober 2009 18:52
kevin29 schreef:
mooie fotos maar die laat toch wel zeer lange stoppels staan
bij ons staat er soms wel nog een halve meter stoppel dit komt omdat door het droge weer het onderste deel van de stengel te droog is om nog in een silageput te steken en het is niet erg als het blijft staan want dan dient het als humus voor de bodem
Door jd_vs_mf op dinsdag 6 oktober 2009 19:46
zo rijp ziet die mais er toch niet uit hoor...ik wel eens de reden hiervoor willen weten...
Door dries op dinsdag 6 oktober 2009 19:52
hier in westvlaanderen is dat de reden als er geen voedingswaarde meer inzit kan je het toch beter laten staan
Door Hendrikrobben (Crewlid) op dinsdag 6 oktober 2009 19:57
Het was mij ook opgevallen ,maar heb er niet naar gevraagd dus zullen we het andwoord wel nooit te weten komen .
Door Erik_Fiatman op dinsdag 6 oktober 2009 20:19
ik heb Simon berends gezien in de sellinger beetse. Heb jij daar toevallig die foto's gemaakt Hendrik? Verder mooie foto's
Laatst aangepast door: Erik_Fiatman op dinsdag 6 oktober 2009 20:21.
Laatst aangepast door: Erik_Fiatman op dinsdag 6 oktober 2009 20:21.
Door bartje_fendt op dinsdag 6 oktober 2009 20:40
als we teveel mais staan hebben en het kan niet allemaal in de put dan laten wij ook langere stoppels staan zo vult de put niet zo rap...
Door jeroenjohndeere op dinsdag 6 oktober 2009 20:50
Ik heb begrepen dat in de onderste 15 tot 20 cm weinig tot geen voedingsstoffen bij zich dragen, nou is dat voor een biovergister geen probleem maar een veehouder wil die onderste 'troep' niet.
verder over dat maisstoppels humus worden klopt wel maar; niet direct over de winter enz. als je op het maisland van vorig jaar aardappelen rooit komen er nog steeds stoppels naar boven.
verder over dat maisstoppels humus worden klopt wel maar; niet direct over de winter enz. als je op het maisland van vorig jaar aardappelen rooit komen er nog steeds stoppels naar boven.
Door Hendrikrobben (Crewlid) op dinsdag 6 oktober 2009 20:59
@Erik dat klopt deze foto's zijn in de sellinger beetse gemaakt
Door Schrabbekerke op dinsdag 6 oktober 2009 21:03
Ja dat klopt wij moeten wel eens met de klepelmaaier erover zodat je niet te grote stengels hebt bij het vogende oogst.
Door pietercasemf op dinsdag 6 oktober 2009 22:22
haha daar is de mais niet duur denk ik met zulke lange stoppels heb ook wellis gehoord als ze eigelijk mee mais hebben als dat nodig hebben dat ze dan de stoppels lang laten
Door xc70 op dinsdag 6 oktober 2009 22:48
als men teveel maïs heeft , kan hem beter laten verder rijpen en laten dorsen .
zo krijg je er tenminste nog geld voor
zo krijg je er tenminste nog geld voor
Door PeterF op dinsdag 6 oktober 2009 23:30
Volgens mij stoppelt Janssen meestal vrij hoog, reden hiervan weet k niet
Door Rene op woensdag 7 oktober 2009 21:43
Punt 1: de stoppels van maïs leveren direct geen humus op maar zijn in eerste instantie organische stof welke nog moet verteren. Daarna moet er eerst nog humificatie optreden alvorens deze organische stof effectief is. Bij een houterig materiaal zoals de stengel duurt dit proces vrij lang. Wil je snel organische stof? Strooi dan compost of stalmest.
Punt 2: Duitsers stoppelen altijd idioot hoog, dat deden de Nederlanders vroeger ook maar wij hebben schijnbaar iets geleerd.
Punt 3: de voederwaarde van maïs wordt niet door de stengel bepaald maar door met name de kolf. Toch willen boeren ook massa in de kuil hebben.
Punt 2: Duitsers stoppelen altijd idioot hoog, dat deden de Nederlanders vroeger ook maar wij hebben schijnbaar iets geleerd.
Punt 3: de voederwaarde van maïs wordt niet door de stengel bepaald maar door met name de kolf. Toch willen boeren ook massa in de kuil hebben.
VOEG EEN REACTIE TOE
U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaamen wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.