FOTO'S VAN HENDRIK ROBBEN - 11 & 12-9 II
Door Niels in Agrifoto Foto's, zondag 4 oktober 2009 18:00
Ook in het tweede deel foto's van 11 en 12 september zien we weer veel herfstwerkzaamheden. Bieten en aardappels rooien onder andere maar ook het ploegen en zaaiklaar leggen van het land voor alweer een nieuwe oogst, die van 2010.

Aardappels rooien bij de Johannes Kerkhoven Polder in Woldendorp op een aparte manier namelijk, met een twee fase systeem. Hier de loofklapper en rooier; een Fendt 415 Vario met Grimme KS 3000 loofklapper en RL 3000 zwadrooier.








De aardappels worden opgeladen door een Ford 7740 met Grimme GZ 1700 DL 1 rooier/lader en Fendt 818 Vario met Veenhuis kipper.







Bieten rooien door Van Nieuwenhuyzen Agroservice & Cultuurtechniek uit Uithuizen/Holwierde met een WKM Hexa 12 rooier.




De klant reed de bieten weg met een New Holland TS135A en Miedema HST 150 kipper.










Massey Ferguson 6499 met Kverneland vijf schaar ploeg bezig bietenland om te ploegen.









Het perceel werd gekopegd door een MF 6495 met bandenpakker en Maschio rotorkopeg.





REACTIES
Waarom wordt dat laatste perceel gekopegt na het ploegen?
als het aandroogd krijg je hem niet meer kort gereden

moet dat sneller zijn met dat rooien??
is dit bij luchtenberg of naaijer uit scheemda / t'waar???
en het word gekopegt omdat dan de grond nog fris is en goed te kopeggen als je het laat liggen worden het van die harde kluiten die lastig kapot gaan
Laatst aangepast door: jeroenjohndeere op zondag 4 oktober 2009 20:48.
en het word gekopegt omdat dan de grond nog fris is en goed te kopeggen als je het laat liggen worden het van die harde kluiten die lastig kapot gaan
Laatst aangepast door: jeroenjohndeere op zondag 4 oktober 2009 20:48.
In zeeland zullen niet veel boeren dat doen op het moment want dan heb je dubbele rooi beschadiging
Nee lijkt me niet echt handig om nu met 2 fasen te rooien, nu het zo droog is en het onderwatergewicht zo hoog is. Extra veel kans op blauw.
Wij kopeggen het uien en bietenland ook voor het volgende jaar, dan kunnen we in het voorjaar volstaan met 1 of 2 keer de sleepeg er over met een kleine trekker. Door het kopeggen leggen we het land in het najaar vlak, anders ben je veel losse grond kwijt tussen de ploegsneden. Dit doen we alleen op de zware grond, op de lichtere grond hebben we dat probleem niet.
VOEG EEN REACTIE TOE
U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaamen wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.