FOTO'S UIT DE DOOS VAN: LANDBOUWMECHANISATIE 1976 II

Door Niels in Ingekomen Foto's, zondag 17 maart 2024 19:00

Na de Smithfield in de vorige serie is het nu de beurt aan de Landbouw RAI in Amsterdam. Meer dan 100.000 mensen bezochten de RAI-hallen over 6 dagen in januari. Behoorlijk wat fabrikanten hadden nieuws te tonen in Nederland.
image
Uiteraard een beursverslag van de Landbouw RAI die van 19 tot en met 24 januari werd gehouden. Een recordaantal van 102.466 mensen bezochten het RAI-gebouw. Dhr. A. Popping uit de Noordoostpolder was de 100.000e bezoeker. En wie het kleine niet eert… Nieuw was ook deze Kubota L175 met 17 pk motorvermogen.

image
Hydrostatische voorwielaandrijving op de Volvo BM 650.

image
De Zetor Crystal 12045 is het zwaarste model van dit merk.

image
De 145 pk Renault 1451-4 met voorwielaandrijving.

image
Nieuw voor Nederland was de Case 2670 met vierwielbesturing. Met zijn gewicht van 8.500 kg was het ook een van de zwaarste trekkers op de RAI, al waren ook de nieuwe White Field-Boss 4-180 en John Deere 8630 aanwezig.

image
Deutz D 8006 met Deutz-Sekura veiligheidscabine. Vanaf 1 januari 1976 moeten alle trekkers voorzien zijn van een veiligheidscabine en een geluidsniveau van minder dan 90 dB(A). Deze cabine staat te boek met een niveau van 85 dB(A).

image
De Buisard cabine op een Same Panter is ook nieuw.

image
Een International 1046 met uitrusting voor achteruitrijden met een tweerijige PZ hakselaar.

image
Een nieuw model Rumptstad vierschaar wentelploeg.

image
Kongskilde Vibroflex cultivator met zware verende tanden. De machine is leverbaar in breedtes van 2,25 tot 4,25m.

image
Nieuwe tweerijige pootmachine van Cramer.

image
Driepuntsbevestiging achter de Lely Roterra.

image
Een van de Mengele opraap-doseerwagens op de stand van Motrac BV te Zutphen.

image
Zeer grote opraapwagen van Strautmann met bestuurd tandemstel; de LBF 740L. Deze wordt geïmporteerd door Zonna te Beilen. De machine kost 21.780 gulden.

image
De Mengele SF 3000 veldhakselaar met drierijige maïsbek. Het is een geheel nieuwe machine met een achtcilinder Deutz motor die 200 pk levert. Hij kost 110.000 gulden.

image
Fahr cirkelmaaier voorop een Deutz trekker.

image
Door de droge zomer van 1975 is ook in Engeland veel aandacht besteed aan het stro. De ronde pakken van een oprolpers kunnen vrij eenvoudig met een voorlader aan de trekker worden gehanteerd.

image
Voor het hanteren van ronde pakken wordt door Farmhand een simpel wagentje op de markt gebracht met ruimte voor vijf pakken.

image
Multilift Engeland levert een eenvoudig platform waar stro op gestapeld kan worden. Het platform wordt later onder de stapel vandaan getrokken.

image
Bij de stroverwerkende industrie van BOCM Silcock in Kimbolton worden de vrachtauto’s met behulp van een heftruck gelost. De pakken worden via een transportband naar de hakselaar gebracht.

image
Bij het NIAE in Silsoe (de tegenhanger van het IMAG) worden proeven genomen met gehakseld stro in kunststofzakken. Zodra ze vol zijn wordt de lucht eruit gezogen en het volume verkleind.

image
Uit de VS komt deze McKee Stack Mover. Een grote hakselaar met zelflossende kooiwagen waar 50m³ stro in kan worden meegenomen.

image
De klauwvork van Farmhand kan worden uitgerust met een verzamelaar. Dit is een simpel raamwerk dat met pennen aan de vork wordt bevestigd.

image
Een Ritscher bewerkt met zijn vijzel vooral het talud van de sloot.

image
Hemos taludmaaier met dubbele messenbalk die over de heining heen werkt.

image
Vavee taludmaaier met afzuiging.

image
Gewikkelde stalen torensilo voor de opslag van snijmaïs. De silo heeft een doorsnede van 8 meter en is 18,25m hoog.

image
De Coöperatieve Werktuigenvereniging Haarle vierde op 9 oktober zijn 25 jarig jubileum. In 1974 had het machinepark een waarde van 1,72 miljoen gulden. Naast loonwerk wordt er ook in de GWW en sportveldenbeheer gewerkt.

image
In december bracht de Duitse landbouwminister Ertl een bezoek aan Claas in Harsewinkel. Hier is de minister in gesprek met de 88 jarige dr. August Claas, oprichter van Claas. In het midden Günther Claas.

image
Eind november heeft Peja Brustrac BV in Horn, Limburg, een filiaal geopend. Peja Brustrac begon in 1962 in IJsselstein met de import van Belarus trekkers en twee jaar later met Ursus. Het is een dochteronderneming van de Stemmler Imex groep.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.