FOTO'S UIT DE DOOS VAN: LANDBOUWMECHANISATIE 1976 I

Door Niels in Ingekomen Foto's, vrijdag 15 maart 2024 19:00

Het nieuwe jaar beginnen we met de afsluiter van het jaar ervoor. Vele decennia was de Royal Smithfield Show in Londen hét evenement voor de landbouwmechanisatie, zeker in Engeland. Een uitgebreid beursverslag mag dan ook niet ontbreken.
image
In december werd de 164ste Royal Smithfield Show georganiseerd in Earls Court, Londen. Een van de nieuwe County trekkers met kleine voorwielen is de 7600/4 die is gebaseerd op de 96 pk Ford 7600.

image
De Massey Ferguson 595 is nu ook leverbaar met vierwielaandrijving.

image
De nieuwe Spaceframe-serie rondgaande ploegen van Ransomes hebben een frame met twee balken die versteld kunnen worden. Daarmee kan de ploegbreedte eenvoudig worden gewijzigd.

image
De nieuwe Leyland 272 met een 72 pk motor.

image
Bij de woeler van Howard Paratyne staan de tanden onder een hoek van 45 graden. De maximale werkdiepte is 50 cm.

image
Het aanvoeren van tunnelelementen voor de bouw van een ligboxenstal.

image
Door machinefabriek Erven P. Brouwer Oudenbosch werd in Rilland-Bath een containersysteem voor de landbouw geïntroduceerd. De vrachtwagen zet de container met behulp van het Marrel kraanarmsysteem op vier poten neer.

image
Op het land rijdt het containersysteem als een normale kipwagen met de oogstmachine mee. Deze combinatie werd gedemonstreerd door Landbouwmaatschappij de Bath-polders, Schrier’s Transportbedrijf te Waarde en de NV L.B. Steketee, bollendrogerij te Yerseke. Zij passen het systeem al enkele jaren met succes toe.

image
De Volvo BM fabriek in Hällby, Eskilstuna. Volvo is de grootste machineproducent van Zweden met een omzet van 10.500 miljoen Zweedse kronen. Volvo neemt 7% van de totale Zweedse export voor zijn rekening. Het merk heeft 26 fabrieken in Zweden en 19 in het buitenland. Er werken 71.000 mensen. Eén van de fabrieken is Volvo BM in Eskilstuna. Vanaf 1832 worden hier Munktell trekkers gebouwd. Later vond een fusie met motorfabrikant Bolinder plaats. De fabriek is 50 hectare groot.

image
De volledige serie Volvo BM trekkers. In 1974 bedroeg de omzet 1.249 miljoen Zweedse kronen waarvan de helft afkomstig uit export. De fabriek is volledig nieuw gebouwd omdat de oude fabriek geen uitbreidingsmogelijkheden bood.

image
Een Volvo BM 430 op de assemblagelijn. De trekker steunt op een luchtkussenonderstel. De perslucht wordt aangevoerd door slangen die op montagewagentjes zijn aangesloten. Naast de 430 worden de 650, 500, 800, 810 en 814 hier gebouwd.

image
Een kast voor krachtvoerdosering in de melkstal van Hunday Electronics.

image
Koe met zender waarin het nummer van het dier is gecodeerd.

image
De Fiat 4x4 75P. Eén van de nieuwe terreinwagens van Iveco.

image
De Vicon Penton PS 5001 kunstmeststrooier met 10.000 kg laadvermogen.

image
De bestuurde tandemas van de Penton.

image
De Vicon schudeg model 1976 die op details is verbeterd.

image
De Agria Quickly met verschillende aanbouwwerktuigen.

image
De nieuwe Ford 550 graaf/laadcombinatie. Met de overname van het Franse Richier worden deze machines in het programma opgenomen.

image
Uitbreiding van de opslagcapaciteit bij Motrac in Zutphen. De verkoop van Landini en Mengele breidt verder uit en dat geldt ook voor de machine van Linde.

image
Door de Technische Handelsonderneming Postema/Gieterveen te Assen werd deze Hoes Super-Gigant draineermachine afgeleverd aan Draineerbedrijf J. van Dijk uit Godlinze. De machine wordt ingezet bij de ruilverkaveling in Gieten-Gasselte. De Super-Gigant graaf 3,20m diep en 0,50m breed met een capaciteit van 5-6 kilometer per dag. Dankzij het lasersysteem wordt de diepte automatisch geregeld.

image
De nieuwe vestiging van Vicon Nederland B.V. in Lelystad. Op 17 december 1975 is de locatie officieel in gebruik genomen. Op het industrieterrein Oostervaart is er een kantoor en opslaghal.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.