FOTO'S UIT DE DOOS VAN: LANDBOUWMECHANISATIE 1975 IX

Door Niels in Ingekomen Foto's, zaterdag 9 maart 2024 19:00

Werkelijk allerlei onderwerpen passeren in oktober 1975. Van de bietenoogst tot graslandverbetering. En van beregenen tot het persevenement van New Holland. Die fabrikant is niet de enige die nieuwe machines toont. Zo komt John Deere ook met nieuws.
image
Het gaat over suikerbieten. Ter illustratie een Same met Matrot ontbladeraar en zwadrooier. Foto: J.T. Andringa. De combinatie is van bietenrooicombinatie Kats. Een samenwerking tussen een loonwerker en een aantal telers. Op jaarbasis wordt 140 hectare gerooid. De loonwerker rooit de bieten, de telers verzorgen het transport.

image
Het laden van de bieten met een Herriau lader. De aangesloten telers laten minimaal 6 jaar lang op deze manier oogsten.

image
Een Howard ‘bladenfrees’ aan het werk tijdens een demonstratie Werktuigen voor verbetering van grasland gehouden in Vriezenveen.

image
Cappon 2-schaar wentelploeg.

image
Kilveren met een Mekos egalisatiebord van fabrikant Fa. J. Meijer & Zn uit Schagen. De combinatie is van loonbedrijf Westra uit Franeker.

image
Vorenpakkercombinatie van Becker (Cultipacker KBC 260) achter een Massey Ferguson 1080 4WD.

image
Kongskilde DC 2919 cultivatorcombinatie achter een John Deere.

image
Inzaaien met een Hassia vlaszaaimachine die 36 pijpen op 3 meter heeft. De zaaimachine is van loonbedrijf Westende uit Wieringerwaard.

image
Köckerling zaaimachine met vorenpakker en verkruimelrollen achter een Fiat 1300 DT van Mij. Klazinaveen.

image
Unimog met Amazone zaaimachine met schudeg en verkruimelrol.

image
Opnieuw aandacht voor de bietenoogst. Alhoewel zesrijïge systemen bij loonwerkers overheersen is een combinatie voor 3 rijen bij 150 tot 300 hectare bedrijfsomvang ook aantrekkelijk

image
Op proefboerderij De Waag in Creil werd op 19 augustus een demonstratie met ‘arbeidsbesparende beregenapparatuur’ gehouden. Hier de Bancilhon G54 op buizenwagen.

image
De Wollny Aquadux stuurt zichzelf op de uitgelegde slang

image
Een sproeier op slempig gefreesd land.

image
John Deere 2120 met een Irrigator 6357.

image
New Holland organiseerde op 26, 27 en 28 augustus een evenement in het Engelse Aylesbury voor heel Europa. Nieuw is onder andere deze 376 pers. Hij vervangt de in Frankrijk gebouwd 270 en is een echte boerenmachine.

image
De New Holland 651 tank mengmestverspreider. De mest wordt gelost met kettingen en T-vormige platen.

image
De Clayson S-1540 kan met een centrifugaalreiniger worden geleverd. Onder bepaalde omstandigheden moet dit 10% capaciteitswinst opleveren. Op de 1550 was deze techniek al eerder leverbaar. Een grotere graan- en dieseltank zijn eveneens leverbaar.

image
Louis Nagel heeft de nieuwe Europese John Deere trekkers geïntroduceerd. De 3130 met hydrostatische voorwielaandrijving die met ‘differentieelwerking’ kan worden geblokkeerd.

image
De nieuwe zware 8430 en 8630 met 215 en 275 pk motorvermogen.

image
De nieuwe PZ GK 3000 zaaibedbereider heeft 2 aangedreven rollen en 2 balken met egtanden.

image
Ook deze John Deere 965 maaidorser is nieuw. De maaibordbreedte bedraagt 305 tot 485 cm, de graantank heeft 3.900L inhoud en het motorvermogen is 125 pk.

image
Simplex torensilo’s geleverd door Cebeco. Voor de levering van deze silo’s werkt het bedrijf samen met Oostwouder in ’t Zand.

image
De JOZ bovenlosser/verdeler. Deze kan in iedere torensilo worden gebouwd.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.