AGRIFOTO.NL - DE BALANS

Door Peter in Website Nieuws, zondag 10 mei 2009 11:28

Het is ondertussen alweer drie maanden geleden dat Agrifoto haar nieuwe versie van de website heeft gelanceerd. Vlak na de lancering waren er veel positieve geluiden te horen, maar waren er ook negatieve punten. Op deze moederdag hoort Agrifoto graag nogmaals uw mening!
Het is ondertussen alweer drie maanden geleden dat Agrifoto haar nieuwe versie van de website heeft gelanceerd. Vlak na de lancering waren er veel positieve geluiden te horen, maar waren er ook negatieve punten. Op deze moederdag hoort Agrifoto graag nogmaals uw mening!

De centrale vraag is dus: Wat vindt u van de nieuwe versie van Agrifoto, nadat u drie maanden gebruik heeft kunnen maken van deze versie? Graag horen wij van u of u de website bijvoorbeeld makkelijk vindt in de omgang, of dat u veel informatie niet weer terug kunt vinden. Is de weergave van de foto's op een juiste manier, of is dit maar verwarrend. En wat vindt u ervan dat u zich eerst moet registreren voordat u kunt reageren?

Daarnaast horen wij graag wat u nog mist aan Agrifoto. Zoals ik vandaag las stelde iemand het op prijs als Agrifoto een fotowedstrijd zou organiseren waarbij de bezoeker kon stemmen wat de beste foto is die in de afgelopen tijd op Agrifoto is verschenen. Waarschijnlijk zijn er nog meer functies die u als bezoeker graag terug wilt zien. Graag horen we uw mening, zodat we Agrifoto nog verder kunnen verbeteren.

Meningen kunnen worden gegeven via de reactiemogelijkheid. Als u liever anoniem wilt reageren dan kunt u een mail sturen met uw mening naar info@agrifoto.nl

REACTIES

comment Door Nielske op zondag 10 mei 2009 11:42 quote
Negatief kan ik niet zijn over de site, goede layout, mooie foto's en goed overzichtelijk, wat kan er nogmeer gezegt worden?
comment Door ErnstJan (Crewlid) op zondag 10 mei 2009 12:48 quote
Ik ben tevreden met deze nieuwe site: de layout is overzichtelijk, de 'ledenpannels' zijn handig. Ik mis eigenlijk een ding, dat is de oude vertrouwde voorpagina. Dat wil zeggen, een voorpagina met de 20 inleidingen. Dus kleine foto met een inleidend praatje. Dat ik hierin niet de enige ben, heb ik op het land meerdere malen gehoord.

Ik ben overigens niet ontevreden met de opbouw van de voorpagina met "uitgelicht", de poll en de kalender. Maar zou het niet een mogelijkheid zijn de ruimte die nu is gevuld met "overige logs" net zo te vullen als de 3 logs die erboven staan. Dan passen er welliswaar geen 20, maar 10 is ook voldoende.

Nog een vraag van mijn kant: hoe zit dat met de zoekfunctie, niet al mijn foto's zijn terug te vinden. Bij mij gaat het bijvoorbeeld niet verder terug dan eind augustus 2008. Komt die nog of komen deze foto's niet meer terug. Dat is wel jammer als mensen de foto's van hun bedrijf willen bekijken.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben nogsteeds, net als in het begin, erg tevreden
comment Door henkie op zondag 10 mei 2009 12:57 quote
Ik ben erg tevreden over de nieuwe site erg duidelijke indeling. ga zo door!
De eningste aanmerking die ik heb is dat het wel leuk zou zijn dat je eens per week of maand een foto als wallpaper kunt downloaden.
comment Door gerben op zondag 10 mei 2009 12:58 quote
ik ben tevreden met de nieuwe site alles is vrij goed tevinden soms iets meer zoeken maar dat hoort erbij. het iets mindere vindt ik dat er maar bij drie foto reportage's meer een inleiding staat en de rest niet. overgens vind ik de poll en kalender en de advertentie goed.
de foto's zijn goed zo wel makkelijk dat je ze kunt vergroten enzo. verder de zoek functie is ook goed.
gewoon zodoorgaan
comment Door janjorritbo0 op zondag 10 mei 2009 12:59 quote
ik vind de voorpagina ook wel jammer dat het is veranderd maar voor de rest kij goed dikke pluim gr janjorritbo0.
comment Door Thijsvds op zondag 10 mei 2009 13:18 quote
Een goede website, weinig op aan te merken. Enkel alleen het punt wat al meerdere keren is aangegeven dat er maar 3logs met inleiding op de voorpagina staan. Maar goed, als zoveel mensen dit vinden is het misschien toch een idee om er iets mee te doen! Verder puik werk, geweldige website !
comment Door Claessens_X op zondag 10 mei 2009 13:46 quote
Ik was heel erg verrast toen de nieuwe site uiteindelijk opdook.
De vernieuwing is doorgaans heel goed gelukt, en het resultaat mag er zijn!
Ik heb enkel 2 opmerkingen:
=> wanneer komt het oude fotoarchief er weer op te staan?
=> het is ook jammer dat de emoticons verdwenen zijn Puh
comment Door Bart_B op zondag 10 mei 2009 14:12 quote
Geweldige website.
Ik heb alleen een verbeter puntje, ik gebruik graag de nieuwe mogelijkheid dat je bij de foto's kunt verder bladeren daar op de rechtse helft te klikken, alleen mis ik hierbij dus de onderschrijving met de typeaanduiding wat ik weer jammer vind.
Maar over het algemeen, ga zo door!
comment Door Peter (Administrator) op zondag 10 mei 2009 14:23 quote
ErnstJan schreef: Nog een vraag van mijn kant: hoe zit dat met de zoekfunctie, niet al mijn foto's zijn terug te vinden. Bij mij gaat het bijvoorbeeld niet verder terug dan eind augustus 2008. Komt die nog of komen deze foto's niet meer terug. Dat is wel jammer als mensen de foto's van hun bedrijf willen bekijken.
Claessens_X schreef: wanneer komt het oude fotoarchief er weer op te staan
Het oude fotoarchief zal helaas niet meer terugkeren. Bij het overzetten van de oude naar de nieuwe website kwamen we erachter dat veel van de foto's die in de oude logs zijn verwerkt niet meer werken. Dit resulteert in logs die maar half toegankelijk zijn, dan wel helemaal niet meer toegankelijk zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen het oude archief in zijn geheel af te stoten.

Claessens_X schreef: het is ook jammer dat de emoticons verdwenen zijn Puh De emoticons hebben we uit de website gehaald, omdat deze op de oude website nogal eens overvloedig gebruikt werden in berichten. De mogelijkheid bestaat dat deze in de toekomst nog wel een keer terugkeren.

Bart_B schreef: Ik heb alleen een verbeter puntje, ik gebruik graag de nieuwe mogelijkheid dat je bij de foto's kunt verder bladeren daar op de rechtse helft te klikken, alleen mis ik hierbij dus de onderschrijving met de typeaanduiding wat ik weer jammer vind. Wat bedoel je hier precies mee Bart_B? Misschien de onderschriften die normaal gesproken onder de foto's staan als je hem in logvorm bekijkt? Dit probleem hebben we proberen te ondervangen door de foto te 'taggen' en per foto aan te geven van welk bedrijf de machine is. In de tags (onder de grote foto) staat altijd het merk en typenummer aangegeven.
comment Door Rens op zondag 10 mei 2009 14:36 quote
Goeie site, alleen jammer dat er maar 3 toppics zijn, en dat je het begin verhaaltje niet kan lezen als je een log aanklikt die dan geen toppic meer hebben.
comment Door koens90 op zondag 10 mei 2009 14:38 quote
ik vind de site ook erg mooi, vooral het artikel van die caterpillar rupstrekker vond ik erg leuk, die mogen van mij vaker verschijnen. Net als anderen vind ik het missen van de inleidingen wel jammer. Het vergroten van de foto's vind ik ook goed werken, alleen de omschrijving mis ik dan.
Voor de rest een perfecte site!
comment Door Witte op zondag 10 mei 2009 14:52 quote
De investering in een nieuwe site heeft in mijn mening goed uitgepakt. Steeds meer foto's van alle delen uit Nederland, Engeland, Belgie en uit alle andere landen die ik vergeten ben, komen op de site.
Een minpuntje is, zoals hierboven meerdere malen is aangehaald, dat er maar 3 toppics op de voorpagina ipv de vroegere 20. Verder kan ik niet echt negatiefs bedenken.
Dat van die fotowedstrijd vind ik een goed idee. Mits de foto's gekozen worden door een fotopanel die verstand hebben van fotografie en uit die foto's kan dan gekozen worden door de bezoekers.
Voor de rest kan ik alleen maar zeggen: doe zo verder. Chapeau!!

Groetjes
Jens Kusters
comment Door Leon_Kramer op zondag 10 mei 2009 17:22 quote
ErnstJan schreef: Ik ben tevreden met deze nieuwe site: de layout is overzichtelijk, de 'ledenpannels' zijn handig. Ik mis eigenlijk een ding, dat is de oude vertrouwde voorpagina. Dat wil zeggen, een voorpagina met de 20 inleidingen. Dus kleine foto met een inleidend praatje. Dat ik hierin niet de enige ben, heb ik op het land meerdere malen gehoord.

Ik ben overigens niet ontevreden met de opbouw van de voorpagina met "uitgelicht", de poll en de kalender. Maar zou het niet een mogelijkheid zijn de ruimte die nu is gevuld met "overige logs" net zo te vullen als de 3 logs die erboven staan. Dan passen er welliswaar geen 20, maar 10 is ook voldoende.
Ik ben het hierin volledig eens met ErnstJan. Zeer geslaagde make over, maar met zoveel nieuwe topics per week is bv. 10 inleidingen denk ik ook leuker/handiger/functioneler. Voor de rest ga zo door!
comment Door dries op zondag 10 mei 2009 17:37 quote
de site is echt prachtig en goed overleesbaar
ik vind alleen dat er wat meer communicatie nodig is meschien een klein forum ofzo waar de leden elkaar kunnen leren kennen of zoals ik in de vorige log al heb gezegd enkele wedstrijdjes doen ivm de beste foto of de grappigste foto, ... en inderdaad wat meer toppics vooraan op de pagina want 3 is een beetje te weinig
maar jullie zijn echt goed bezig dus blijven doordoen
comment Door johniedriver op zondag 10 mei 2009 18:50 quote
Mooie site, alleen kun je misschien beter 5 foto's aant begin doen dan 3 Wink
comment Door rdwit op zondag 10 mei 2009 21:33 quote
ben het volledig met ernstjan eens.. iets meer fotos op de startpagina. en de topic koppen ook in het topic zelf.
comment Door Niels (Administrator) op zondag 10 mei 2009 22:02 quote
Bedankt voor alle positieve reacties en jullie commentaar over wat er nog beter kan. Zo weten wij ook wat het publiek graag ziet. Het probleem met de drie logs op de voorpagina hoor ik zelf ook van veel mensen en we zullen hiervoor een oplossing moeten vinden zonder ons nieuwe design al te veel om zeep te helpen.

Over een fotowedstrijd hebben we bij Agrifoto zelf ook al nagedacht en het is dus zeer goed mogelijk dat jullie hier in de toekomst meer over gaan horen.
comment Door dries op zondag 10 mei 2009 22:23 quote
Niels schreef:
Over een fotowedstrijd hebben we bij Agrifoto zelf ook al nagedacht en het is dus zeer goed mogelijk dat jullie hier in de toekomst meer over gaan horen.

kben blij dat jullie mijn idee goed vinden
en is dat eigenlijk mogelijk voor een forum op agrifoto
comment Door ErnstJan (Crewlid) op zondag 10 mei 2009 22:38 quote
Niels schreef: Het probleem met de drie logs op de voorpagina hoor ik zelf ook van veel mensen en we zullen hiervoor een oplossing moeten vinden zonder ons nieuwe design al te veel om zeep te helpen
Volgens mij passen er precies nog 3 logs in het gedeelte wat nu Overige logs heet Wink
comment Door Schrabbekerke op zondag 10 mei 2009 22:43 quote
Van die advertenties mogen vaker komen! leuk om te lezen ( bijv van nieuwe of oude landbouw machines) maar komen er ook nog video's zo ja toch niet van youtube kwaliteit.
comment Door Niels (Administrator) op zondag 10 mei 2009 22:50 quote
Dries: Nee er komt geen forum. Ik heb zelf 'vroeger' veel met fora gewerkt en zit zelf nog op sommige en ben niet van plan voor Agrifoto een forum te maken. Ik denk dat er genoeg aanbod is van andere.

Schrabbekerke: De video's weet ik nog niet. Ik was het eerst wel van plan maar de nieuwe website brengt zoveel werk met zich mee dat ik er eigenlijk (nog) geen tijd voor heb.
comment Door DeereDriverStijn op maandag 11 mei 2009 10:00 quote
Ik vind de site heel mooi,
alleen jammer dat er maar 3 toppics zijn, ik had er liever een 10-tal gezien dat werkt makkelijker, wanneer je een foto ziet die je aanstaat zal je ook rapper de hele reportage bezien.
Voor de rest geen opmerkingen, doe zo verder! Wink
comment Door bijltje op maandag 11 mei 2009 16:41 quote
als een website net vernieuwt is moet ik steeds kijken hoe alles weer werkt dat had ik in het begin van deze versie ook
comment Door schermer_top op maandag 11 mei 2009 18:08 quote
Goeie site.
Mooi hoor.!!
Ga zo door.!!

Admin Edit: 1x posten is ook wel genoeg hoor
Laatst aangepast door: Peter op maandag 11 mei 2009 18:11.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.