FOTO'S VAN HERMAN DEULING - 12- EN 16-10

Door Niels in Agrifoto Foto's, zaterdag 4 november 2023 19:00

Na alle maïsgeweld wordt het wel weer eens tijd voor een reportage met bieten. Om te beginnen een prachtig twee fase team opgebouwd uit youngtimers, waaronder een Maxxum 5150 in nieuwstaat. Ook zien we een Riecam RBM 300-S zijn werk doen.
image
Case IH MXM 120 Pro met Miedema kipper van Mts. Deuring uit Nieuw-Weerdinge/Ter Apelkanaal.

image

image
De bieten werden geladen door deze John Deere 6610 met WKM bunkerlader van loonbedrijf Neehoff uit Nieuw-Weerdinge.

image

image

image
Gerooid werd er door een prachtige Case IH Maxxum 5150 met Moreau ontbladeraar en WKM zwadrooier.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Case IH CVX 140 met Miedema kipper van Deuring.

image

image

image

image

image
We gaan verder bij Mts. Bruins uit Ter Apel.

image

image
Case IH Puma 185 CVX met Joskin Trans-Space 20000 TRCL kipper.

image

image

image
Riecam RBM 300-S met Grimme FM 300 ontbladeraar.

image

image
Case IH CVX 175 met Joskin Trans-Space 6500/18 BC 125 kipper.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door niewiem op zondag 5 november 2023 07:48 quote
Ik zie dat de Vervaet en de Riecam rechts lossen en Ropa en Holmer links. Verschil is waarschijnlijk dat je wat makkelijker op gerooid land in- en uitstapt bij de eerstgenoemden en bij de laatsten stap je op de bieten maar je hebt het bedieningspaneel aan de kant van het lossen. Klopt dit ? Confused
comment Door KeesdeNood op zondag 5 november 2023 09:03 quote
Volgens mij haal je het door elkaar Ed maar het is nog vroeg in de morgen Smile
comment Door Niels (Administrator) op zondag 5 november 2023 10:59 quote
niewiem schreef: Ik zie dat de Vervaet en de Riecam rechts lossen en Ropa en Holmer links. Verschil is waarschijnlijk dat je wat makkelijker op gerooid land in- en uitstapt bij de eerstgenoemden en bij de laatsten stap je op de bieten maar je hebt het bedieningspaneel aan de kant van het lossen. Klopt dit ? Confused Klopt Ed maar het heeft denk ik vooral te maken met gewichtsverdeling van de machine.
comment Door niewiem op zondag 5 november 2023 13:43 quote
Je hebt gelijk , Niels. Was idd nog niet zo wakker. Maar met die gewichtsverdeling zie ik toch ook niet zo zitten. De motor ligt toch bij alle merken in het midden achterop.
comment Door Niels (Administrator) op zondag 5 november 2023 13:50 quote
niewiem schreef: Je hebt gelijk , Niels. Was idd nog niet zo wakker. Maar met die gewichtsverdeling zie ik toch ook niet zo zitten. De motor ligt toch bij alle merken in het midden achterop. Een Riecam en een Vervaet hebben de afvoer vrij ver naar voren zitten (zodat je hem goed kunt zien) waardoor er piekdruk op het rechtervoorwiel ontstaat wanneer je gaat lossen. Een Holmer en een Ropa is meestal tandemas achter en is de piekdruk verdeeld over 2 wielen.
comment Door niewiem op maandag 6 november 2023 16:09 quote
Tja, dat is nog steeds geen antwoord op mijn vraag want als de bunkerafvoer links zou zitten heeft hij meer druk op het linkervoorwiel. Ik denk dat ik het maar eens aan Robin of Edwin Vervaet ga vragen.
comment Door Breure op maandag 6 november 2023 19:25 quote
niewiem schreef: Tja, dat is nog steeds geen antwoord op mijn vraag want als de bunkerafvoer links zou zitten heeft hij meer druk op het linkervoorwiel. Ik denk dat ik het maar eens aan Robin of Edwin Vervaet ga vragen.
Dat is niet zo heel moeilijk. Je kijkt makkelijker over je rechtse schouder, dus losband rechts. Als je bij de trekker chauffeur moet zijn, dan is het handiger dat de losband links zit. Dan hoef je niet om de rooier heen te lopen. Gewichtsverdeling speelt vaak ook een rol. Motor kan in het midden zitten, maar de pompen en koeler (als de motor dwars ligt) wegen ook veel. ook dieseltank en ringelevator zitten vaak niet in het midden.

Prachtige Maxxum trouwens.
comment Door Niels (Administrator) op maandag 6 november 2023 19:36 quote
niewiem schreef: Tja, dat is nog steeds geen antwoord op mijn vraag want als de bunkerafvoer links zou zitten heeft hij meer druk op het linkervoorwiel. Ik denk dat ik het maar eens aan Robin of Edwin Vervaet ga vragen. Jij had het over Holmer en Ropa, die hebben linksachter meestal 2 wielen en een drukverdeelsysteem.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.