FOTO'S VAN CHRIS KONINGS

Door Niels in Agrifoto Foto's, dinsdag 31 oktober 2023 14:00

Met vereende kracht werden half oktober de aardappelen bij akkerbouwbedrijf Klapwijk gerooid. Naast hun eigen Grimme GV 3000 werd de hulp ingeroepen van loonbedrijf Nobel met een van hun Tectron 415's. Het land werd erna direct geploegd.
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door Fiat 1000 op dinsdag 31 oktober 2023 18:38 quote
dit is nog heilig zo het gaat. straks wordt het pas echt martelen. en als ik zie hoeveel die chauffeur van die grimme getrokken rooier nu al moet afzien hoop ik dat hij klaar is met rooien. kun je zien dat zo een zelfrijder toch heel wat mooier rooit. Smile
comment Door niewiem op woensdag 1 november 2023 06:59 quote
Prachtige serie, Chris. En Frans, wij hebben ook zo’n Tectron gehad en het grote voordeel is dat hij alles voor de wielen dus onaangedrukte grond, rooit. En nu maar hopen dat die aardappelen niet alsnog in de schuur wegrotten.
comment Door chriskonings op woensdag 1 november 2023 09:07 quote
Dank u! En inderdaad, die hoop mag er zeker zijn.
comment Door Fiat 1000 op woensdag 1 november 2023 11:35 quote
ja Niewiem, ik heb de laatste jaren met een AVR Puma gerooid en kwam van een Grimme GZ 3000 af. Wat een genot was dat. niet meer scheef zitten bijna tot geen stroperij. en veel makkelijker in onderhoud.
maar ja die trekker voor de GZ kon je ook nog ergens anders voor gebruiken en dat lukt met een zelfrijder niet
comment Door KeesdeNood op woensdag 1 november 2023 13:18 quote
Geheel met Frans en Ed eens weer een pracht serie Chris Loveit
comment Door chriskonings op woensdag 1 november 2023 16:34 quote
Fiat 1000 schreef: dit is nog heilig zo het gaat. straks wordt het pas echt martelen. en als ik zie hoeveel die chauffeur van die grimme getrokken rooier nu al moet afzien hoop ik dat hij klaar is met rooien. kun je zien dat zo een zelfrijder toch heel wat mooier rooit. Smile
Klopt. Het ging gelukkig voorspoedig. Er moest hard, zeer hard worden geknokt tegen de mogelijke veranderingen in het weer, maar ook tegen de gevreesde aardappelziekte. Die had hun oogst aangetast. We weten allemaal wat hard werken is, maar toch...met zoiets in je achterhoofd is alles wat niet tegen zit dubbel veel waard.
Na 35 uur non-stop op het veld te hebben gezeten en 30 ha eruit te hebben gehaald, kwam de regen.
comment Door charel op donderdag 2 november 2023 20:15 quote
@fiat1000, met die Puma kon u waarschijnlijk ook een heel stukje harder rijden dan met de GZ3000. Hier in de wieringermeer scheelt het ongeveer 1km/u wat je sneller kunt rijden met een verstekrooier dan met eentje waarmee je door het gewas rijdt op smalle banden. en dat het hele seizoen lang. Je bent een stuk sneller klaar waardoor je meer tijd hebt voor vervolg werkzaamheden.
Wij zijn thuis van een zelfrijdende krakei overgestapt naar een verstek AVR bunkerrooier, dus dat kostte een trekker maar wel veel rust op het land en een persoon extra beschikbaar die anders de hele dag moest naast rijden.
@chris Konings. Dat is wel ff tot op het tandvlees 35 uur achter elkaar rooien. Dag, nacht, dag. Maar als het loopt, alles heel blijft en iemand goed voor de innerlijke mens zorgt dan kan er veel. Zeker omdat je weet dat je na die 30ha mag uitrusten. Goede actie van boer Klapwijk om onder moooie omstandigheden extra capaciteit in te huren.
Bij ons heeft thuis ook 2 dagen een collega geholpen om het eruit te krijgen, de laatste 8ha zat erg diep. de eerste dag reden we nog 2-4km/u en toen regende we uit. Een week later weer met 2 machines na heel wat regen en toen konden we nog maar 1 km/u rijden. Zo zie je maar weer dat opschalen als het mooi gaat uiteindelijk naar je toe komt, qua kosten en capaciteit. Er zitten nu nog verschillende percelen pootgoed en consumptie in de grond hier bij collega's maar het regent nu iedere dag en de dagen worden steeds korter..

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.