FOTO'S VAN CHRIS KONINGS I

Door Niels in Agrifoto Foto's, dinsdag 14 februari 2023 14:00

De naam Leen van de Polder is voor vaste bezoekers van deze website een bekende. Dat is niet zo gek. Al 12 jaar lang fotografeert Chris de werkzaamheden op zijn boerderij in Rockanje. Maar, het is de laatste keer dat we zijn markante spruitenplukker zien.
Leen liet mij enkele maanden terug weten dat dit zijn laatste jaar in de spruitenteelt werd. Na 12 jaar hem daarin gefotografeerd te hebben zou ik de laatste pluk vastleggen. In de dagen ervoor meldde hij dat hij de laatste dagen 6 reeën uit zijn spruiten zag komen als hij met zijn plukker nagenoeg aan het eind van zijn eerste rijtje van de dag kwam. Het zou mooi zijn als die vastgelegd konden worden.

De laatste pluk zou in twee stappen gaan, en op de eerste ervan was het ’s morgens vroeg nog erg grijs en donker. Naarmate we halverwege kwamen, richtte ik mijn lenzen meer en meer op het eind van het rijtje, maar kon geen reeën vinden. Plotseling stopte Leen en kwam hij uit zijn plukker; hij had ze enkele honderden meters verderop in een veld gezien. De ontmoeting met de reeënfamilie leek niet door te gaan, totdat nog geen 5 minuten later plotseling de hele groep zich in beweging zette en over de sloten sprong op weg naar het spruitenveld. De aankomende plukker leek hen niet te baten en minuten lang aten zij rustig van wat gras en spruitenblad. Toen wij op zo’n 15 meter genaderd waren, draaide alles zich om, keek nog één keer naar de plukker en verdween toen terug naar het veld waar ze die ochtend al hadden doorgebracht.
Een bijzonder moment waar we allebei even stil van waren.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door Fiat 1000 op dinsdag 14 februari 2023 18:21 quote
prachtig. wat is de natuur toch mooiSmile
comment Door KeesdeNood op dinsdag 14 februari 2023 19:21 quote
Prachtig vast gelegd Chris een mooie blijvende herinnering. TOP.
comment Door chriskonings op dinsdag 14 februari 2023 19:43 quote
Dank u, heren!
comment Door niewiem op woensdag 15 februari 2023 07:54 quote
Inderdaad een prachtige serie, en die foto van die aan de spruitenplant etende ree is om in te lijsten.Een klein puntje : die rechtervoet van Leen en die zaag is dat altijd goed gegaan ? een foutje en weg is je schoen en voet.Confused Cool Smile
comment Door chriskonings op woensdag 15 februari 2023 09:22 quote
Je ziet het,...hij zit er nog steeds aan !.
Maar alle gekheid op een stokje; natuurlijk is dat een gevaarlijke positie, en daarom zit die rechtervoet ook in een stevige ijzeren beugel. Op sommige foto's kun je die zien.
Tegelijkertijd is die ijzeren stevigheid ook weer geen garantie, want straks in de tweede serie zie je wat het hebben van je hak op de ijzeren steun voor de linkervoet in de loop der jaren teweeg heeft gebracht: één groot gat ! Volkomen doorgesleten, en daardoor misschien ook wel weer comfortabeler Smile
Je begrijpt wel dat ik in die 12 jaar dat ik Leen heb gefotografeerd altijd ver van die cirkelzaag weg bleef, maar ook een zekere spanning ervoer om juist dat éne moment waarop de stok door dat mes doorgezaagd wordt en/of loskomt vast te leggen.


Laatst aangepast door: chriskonings op woensdag 15 februari 2023 09:25.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.