FOTO'S VAN NIELS VAN DER BOOM - 9 EN 13-4

Door Niels in Agrifoto Foto's, woensdag 28 april 2021 19:00

Nog meer foto's gemaakt bij WUR Open Teelten in Lelystad tijdens deze reportage. Deze keer op het 'grote' landbouwbedrijf. Bij akkerbouwers elders in de omgeving werd ondertussen ook op het land gewerkt. Enkele dagen later een klein NOP-uitstapje.
image
In de vorige fotoserie zagen we de biologische tak van WUR Open Teelten (Broekemahoeve) en de Boerderij van de Toekomst. Tot slot nog het gewone groot-landbouwbedrijf waar eveneens uien werden gezaaid. Eerst land klaarleggen met een John Deere 7820 en 2 Lemken Kompaktors.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Van Beem Agro uit Zeewolde zaaide de uien.

image
Een JD 6320 met fronttank en Agricola Italiana 6,75m brede zaaimachine.

image

image

image

image

image

image

image
In een eerdere serie zagen we Bergsma Drain uit Terkaple draineren met hun kettinggraver. Hier was de sleufloze drainagemachine bezig om enkele buizen de grond in te drukken.

image

image
Wintertarwe spuiten door akkerbouwer Peter Priem uit Swifterbant.

image
Met zijn Massey Ferguson 6480 Dynashift en CHD veldspuit.

image

image

image
Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV Warrior met Tulip Multiterra 450 H en Roterra 452-45 H van akkerbouw- en loonbedrijf Schulte uit Swifterbant.

image

image

image

image

image

image
Fendt 313 Vario S4 met Ovlac Mini 8-schaar ecoploeg van akkerbouwbedrijf Smit uit Swifterbant.

image

image

image

image

image

image

image
Loonbedrijf Breure - De Waard uit Swifterbant/Zeewolde injecteer mest met een Fendt 724 Vario S4 Black Beauty met Schouten Cobra dubbel slangenhaspel en Spider sleepslangbemester.

image

image
Loonbedrijf Buijert uit Kampen voerde de mest aan.

image

image

REACTIES

comment Door RS op woensdag 28 april 2021 19:21 quote
Boer met Ford en Agrifac spuit heeft het niet helemaal begrepen door de boom vakkundig ergens tussen de 85 en 95 cm te hangen. Kan je goed zien op een foto van de zijkant en de hoogte van het wiel uit te rekenen. Halve meter blijkt best lastig te zijn, en maar vrolijk drift produceren.
comment Door Fiat 1000 op woensdag 28 april 2021 20:30 quote
helemaal mee eens. zulke sukkels moeten ze direct het spuitbewijs afnemen. zij verpesten het voor de rest.
comment Door Erik_Koolhof op donderdag 29 april 2021 13:02 quote
Fiat 1000 schreef: helemaal mee eens. zulke sukkels moeten ze direct het spuitbewijs afnemen. zij verpesten het voor de rest.
Erg heftige reactie, als er op door mij gemaakte foto's zo werd gereageerd zou ik ze niet meer in durven sturen.
comment Door KeesdeNood op donderdag 29 april 2021 18:21 quote
Ben het met je eens Erik nou doen ze net alsof iedereen zo,n moderne uit gebalanceerde spuitboom heeft waarmee je op 30 cm hoogte kunt spuiten. Je zou ze de kost eens moeten geven die dat nog niet hebben.Confused
comment Door Fiat 1000 op donderdag 29 april 2021 19:15 quote
je kunt je ook afvragen of een fotograaf zo een foto wel moet plaatsen?? zo zet hij de spuiter die door verschillende mensen wel herkent wordt in een kwaad daglicht.
En als het waterschap kwaad wil kunnen ze aan de hand van deze foto de boer alsnog op de bon slingeren. Ik heb bewust voor deze heftige reactie gekozen om de knuppel in het hoenderhok te gooien en reactie`s los te krijgen. En dat is dus gelukt. Ikzelf heb ook zo een minder jonge spuit en het lukt mij goed om die 50 cm aan te houden. Kwestie van opletten.
comment Door Niels (Administrator) op donderdag 29 april 2021 21:19 quote
Wat, en jullie die mooie Ford onthouden? Smile
comment Door KeesdeNood op donderdag 29 april 2021 21:26 quote
Je heb daar wel een punt Frans maar als ik een mooie tussen aanhaling tekens oudere spuit combi zie maak ik daar ook een plaatje van zonder daar nu direct op te letten of die boom wel op de goede hoogte hang. Als ik al die foto,s van sleepslangen zie dan denk ik wel eens zou je niet net zo goed met de oude ketsplaat werken. En zo zijn er nog wel dingen . En dat wil ik nog kwijt het controle apparaat ziet dat heus ook wel zonder onze foto,s .
comment Door niewiem op vrijdag 30 april 2021 08:34 quote
Inderdaad mooie Ford. Jongens ( en meisjes) , de beste stuurlui staan aan wal. Bij iedereen gaat er wel eens wat minder goed of mis en zit je er echt niet op te wachten dat het aan de grote klok gehangen wordt. De maker van deze foto was zich daar niet van bewust en die zag terecht alleen die mooie Ford. Cool Puh
comment Door Erik_Koolhof op vrijdag 30 april 2021 08:52 quote
Je hebt raak gegooid met je knuppel Frans, ik stuur geen foto's meer in als jij het normaal vind op deze manier mensen online aan de schandpaal te spijkeren heb ik er genoeg van, ik wil niet het risico lopen dat dat gebeurt met mensen die ik op de foto zet.
comment Door niewiem op vrijdag 30 april 2021 12:39 quote
En oordeel niet te snel. Misschien had die man op de spuit wel met een sterfgeval te maken gehad en was hij minder geconcentreerd. Sad Confused
comment Door Niels (Administrator) op vrijdag 30 april 2021 15:26 quote
Gezien het feit dat het erg gevoelig ligt de foto's uit voorzorg verwijderd. Bedankt iedereen voor zijn standpunt ik denk dat het duidelijk is.
comment Door Fiat 1000 op vrijdag 30 april 2021 18:58 quote
Ik vind het erg dat ik sommige mensen voor hun schenen heb geschopt en bied hierbij mijn welgemeende excuses aan. Ik dacht een discussie los te laten barsten over die 90 cm boomhoogte en het was niet mijn bedoeling om de fotograaf direct daarom te veroordelen. nogmaals sorry en ik hoop dat jullie toch foto`s blijven insturen want ik geniet er zeker wel van.
Met vriendelijke groet: Frans

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.