FOTO'S VAN NIELS VAN DER BOOM - 13 EN 14-9

Door Niels in Agrifoto Foto's, woensdag 6 november 2019 19:00

We blijven in het zuidwesten. Op 13 september zien we ook de aardappeloogst bij akkerbouwbedrijf Novifarm, met hulp van loonbedrijf Breure. Terug in Flevoland waren boeren en loonwerkers allen druk met het opladen van uien onder mooie omstandigheden.
image
Fendt 820 Vario met Beco Super 2800 kipper van akkerbouwbedrijf Novifarm uit Numansdorp.

image
New Holland T7.220 met Beco Super 2800.

image

image

image
Loonbedrijf Breure uit Klaaswaal was hier aan het rooien met hun AVR Puma 3.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Geen halve bunkers...

image

image

image

image
Case IH CVX 150 met Beco Super 1600 kipper van akkerbouwer Pieter Boone uit Swifterbant.

image
Waar op 14 september suikerbieten werden gerooid.

image
Door een Agrifac Exxact OptiTraxx van akkerbouwbedrijf Van der Eijk (Minderhoudhoeve) uit Swifterbant.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Ford 4600 met B.H. Harlem grondschuif.

image

image
Rode uien opladen door akkerbouwbedrijf Smit uit Swifterbant.

image
Door een John Deere 6320, van Co Pol uit Swifterbant, met omgebouwde Grimme DL 1700 van Smit en akkerbouw- en loonbedrijf Schulte uit Swifterbant.

image
Ernaast rijdt een JD 6320 met Farmer BL700 kipper van Smit.

image

image

image

image

image

image

image

image

image
NH T7.200 met Miedema HST 135 kipper van akkerbouwbedrijf Sweere uit Swifterbant. Er wordt gelost in een Miedema MH 241 stortbak.

image
Akkerbouw- en loonbedrijf Witkop uit Swifterbant was hier de uien aan het opladen met hun nieuwe SU-Tech uienlader. Ervoor staat een NH T6.140 Blue Power.

image

image

image

image

image
NH T7.230 Blue Power met nieuwe VGM LK 22 kipper van Witkop.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door charel op woensdag 6 november 2019 20:11 quote
Net geen detail foto's van dat hydraulische hoog laag schot van die VGM, of is dat de cliffhanger voor de volgende reportage?
Veenhuis heeft dat indertijd ook als optie gehad maar is nooit echt aangeslagen volgens mij. ik zie wel eens wat eigen creaties maar dan vaak als een klapschot, hydraulisch of met de hand/elastiek.
In oost duitsland weet ik dat er een aantal beco's rijden met een hydraulisch hoog laag schot maar dat is dan ook maar bij 1 nederlander.

Weet jij de rede Niels dat grotere akkerbouwbedrijven juist een balangrijke oogstmachine als de aardappelrooier niet zelf hebben maar daar een loonwerker voor inschakelen zoals een novifarm en KWMP? Een combine voor de oogst van een marginaal gewas als tarwe hebben ze dan wel weer zelf.
comment Door Niels (Administrator) op donderdag 7 november 2019 19:16 quote
Charel, in de volgende reportage zie je meer details ja. Van het schot heb ik wel, maar niet in de serie. Een paar series terug (21-8) zag je een nieuwe Veenhuis kipper met hydraulisch schot. Het is er wel ja. In het zuidwesten van NL rijden ook Beco's met zo'n schot. Denk dat de techniek van rooiers net zo is ontwikkeld en ze ook prima onderin kunnen komen.

KMWP heeft een AVR Puma zelf altijd al gehad. Alleen er stak een boom over dus de AVR had wat liefde nodig om weer in actie te komen. Wink Daarnaast rijdt altijd een 2e rooier mee. Novifarm kiest er bewust voor om 2 loonbedrijven in te zetten (Kalis en Breure) omdat dit voor hun de goedkoopste/beste oplossing is. De meeste grote akkerbouwers hebben toch wel zelf rooiers.
comment Door niewiem op vrijdag 8 november 2019 07:04 quote
Charel, wij hebben hier in Polen ieder jaar ongeveer 600 ha bieten die door 2 loonwerkers gerooid worden. Ze doen het tegen zeer scherpe tarieven en het houdt ze zelf scherp. Zelfs op die hectares loont het voor ons niet om zelf een dure rooier te kopen. Vergeet vooral de personeelskosten niet { 2 man overdag, 2 man s'nachts) en het onderhoud. Wij begrijpen onze vrienden van Novifarm wel.Cool Smile Wink

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.