ALBUM - FOTO'S VAN HENDRIK ROBBEN - 19 T/M 21-9 I

Door Niels in Agrifoto Foto's, dinsdag 6 oktober 2009 18:00

thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb

REACTIES

comment Door kevin29 op dinsdag 6 oktober 2009 18:29 quote
mooie fotos maar die laat toch wel zeer lange stoppels staan
comment Door dries op dinsdag 6 oktober 2009 18:52 quote
kevin29 schreef: mooie fotos maar die laat toch wel zeer lange stoppels staan bij ons staat er soms wel nog een halve meter stoppel dit komt omdat door het droge weer het onderste deel van de stengel te droog is om nog in een silageput te steken en het is niet erg als het blijft staan want dan dient het als humus voor de bodem
comment Door jd_vs_mf op dinsdag 6 oktober 2009 19:46 quote
zo rijp ziet die mais er toch niet uit hoor...ik wel eens de reden hiervoor willen weten...
comment Door dries op dinsdag 6 oktober 2009 19:52 quote
hier in westvlaanderen is dat de reden als er geen voedingswaarde meer inzit kan je het toch beter laten staan
comment Door Hendrikrobben (Crewlid) op dinsdag 6 oktober 2009 19:57 quote
Het was mij ook opgevallen ,maar heb er niet naar gevraagd dus zullen we het andwoord wel nooit te weten komen .
comment Door Erik_Fiatman op dinsdag 6 oktober 2009 20:19 quote
ik heb Simon berends gezien in de sellinger beetse. Heb jij daar toevallig die foto's gemaakt Hendrik? Verder mooie foto's
Laatst aangepast door: Erik_Fiatman op dinsdag 6 oktober 2009 20:21.
comment Door bartje_fendt op dinsdag 6 oktober 2009 20:40 quote
als we teveel mais staan hebben en het kan niet allemaal in de put dan laten wij ook langere stoppels staan zo vult de put niet zo rap...
comment Door jeroenjohndeere op dinsdag 6 oktober 2009 20:50 quote
Ik heb begrepen dat in de onderste 15 tot 20 cm weinig tot geen voedingsstoffen bij zich dragen, nou is dat voor een biovergister geen probleem maar een veehouder wil die onderste 'troep' niet.
verder over dat maisstoppels humus worden klopt wel maar; niet direct over de winter enz. als je op het maisland van vorig jaar aardappelen rooit komen er nog steeds stoppels naar boven.
comment Door Hendrikrobben (Crewlid) op dinsdag 6 oktober 2009 20:59 quote
@Erik dat klopt deze foto's zijn in de sellinger beetse gemaakt
comment Door Schrabbekerke op dinsdag 6 oktober 2009 21:03 quote
Ja dat klopt wij moeten wel eens met de klepelmaaier erover zodat je niet te grote stengels hebt bij het vogende oogst.
comment Door pietercasemf op dinsdag 6 oktober 2009 22:22 quote
haha daar is de mais niet duur denk ik met zulke lange stoppels heb ook wellis gehoord als ze eigelijk mee mais hebben als dat nodig hebben dat ze dan de stoppels lang laten
comment Door xc70 op dinsdag 6 oktober 2009 22:48 quote
als men teveel maïs heeft , kan hem beter laten verder rijpen en laten dorsen .
zo krijg je er tenminste nog geld voor
comment Door PeterF op dinsdag 6 oktober 2009 23:30 quote
Volgens mij stoppelt Janssen meestal vrij hoog, reden hiervan weet k nietWink
comment Door Rene op woensdag 7 oktober 2009 21:43 quote
Punt 1: de stoppels van maïs leveren direct geen humus op maar zijn in eerste instantie organische stof welke nog moet verteren. Daarna moet er eerst nog humificatie optreden alvorens deze organische stof effectief is. Bij een houterig materiaal zoals de stengel duurt dit proces vrij lang. Wil je snel organische stof? Strooi dan compost of stalmest.

Punt 2: Duitsers stoppelen altijd idioot hoog, dat deden de Nederlanders vroeger ook maar wij hebben schijnbaar iets geleerd.

Punt 3: de voederwaarde van maïs wordt niet door de stengel bepaald maar door met name de kolf. Toch willen boeren ook massa in de kuil hebben.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.