ALBUM - FOTO'S VAN NIELS VAN DER BOOM - 9-6

Door Niels in Agrifoto Foto's, woensdag 1 juli 2020 19:00

thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb

REACTIES

comment Door charel op woensdag 1 juli 2020 20:23 quote
Leuke reportage over dat buis net rooien. Hier komt het nog sporadisch voor in de Wieringermeer. Zelfs de eco rooiers van Koops leggen het uiteindelijk toch af tegen de gangbare beitel rooiers om dubbel net te oogsten.
Mijn eerste jaren bij de loonwerker waren ook met buisnetten. Daar werden de netten met een gloei spiraal gesplitst ipv een mes.
Voordeel is het kunnen laten drogen van de bollen op het land, zeker als je niet spoelt kan het een voordeel zijn. Nadeel is de lage capaciteit en een stuk bewerkelijker zoals je onder de foto’s al schrijft. Dubbel netten kun je aan elkaar naaien waardoor je een hele gang in 1 ruk kunt rooien, bij buisnetten worden de verschillende netten aan elkaar geknoopt en moet je na iedere knoop het net opnieuw open scheuren en handmatig om de spreid torpedo geleiden.
Deze machines kosten een fractie van een dubbel net rooier dus als starter een stuk beter te behappen.

Laatst aangepast door: charel op woensdag 1 juli 2020 20:24.
comment Door niewiem op donderdag 2 juli 2020 07:23 quote
Mooie foto's en een goed verhaal van Charel.Cool Smile
comment Door Johan1996 op donderdag 2 juli 2020 12:06 quote
Is die spreidas onder de Kaweco alleen voor deze loonwerker gemaakt. Of kan je deze ook fabriek af als optie er op laten zetten?
comment Door Niels (Administrator) op donderdag 2 juli 2020 19:07 quote
Johan1996 schreef: Is die spreidas onder de Kaweco alleen voor deze loonwerker gemaakt. Of kan je deze ook fabriek af als optie er op laten zetten? Dit is wel speciaal voor deze loonwerker gemaakt maar als je er om vraagt bouwen ze het vast wel voor je.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.