OPEN DAG REKO RAALTE - 6-1

Door Niels in Agrifoto Foto's, vrijdag 11 januari 2019 14:00

Geen agrarische foto's maar grondverzet en aanverwante artikelen deze keer. Op zondag 6 januari ging Ronald kijken bij het bedrijf Reko in Raalte. Zijn specialiseren zich in grondverzet, recycling en (container) transport.
image
Reko levert voor de bouw ook grondstoffen zoals zand etc. uit de eigen zandwinning. De grondstoffen worden ook geleverd in silo's voor de bouw.

image
Cat M320F mobiele kraan.

image
Volvo L90F shovel.

image
Naast grondverzet doet Reko ook aan het verkleinen van snoeihout en afvalhout en het zeven van grond. Hierin zijn de vele shovels en kranen van het bedrijf deels werkzaam.

image

image

image

image
Reko doet ook veel in de wegenbouw, waaronder het aanleggen van grasbetonbermen. Hiervoor hebben ze een 'werktrein' die begint met een shovel die een sleuf maakt langs de weg. Een volgende shovel kan met behulp van vrachtwagens zelf zand en puin storten in de reeds gemaakte sleuf en dit wordt dan vervolgens verdicht.

image

image
Tot slot worden de grasbetonklinkers gelegd met een derde shovel. Een kraan zal het geheel tenslotte afwerken. Zo kan in een werkgang een behoorlijke afstand aan bermen gelegd worden.

image
Volvo L180G shovel en A25E knikdumper.

image
Reko heeft een eigen zandwinlocatie. Voor deze locatie is een nieuwe Cat 972M XE met 8 kuubs BePe laadbak aangeschaft om vrachtwagens van zowel het eigen bedrijf als derden te kunnen laden. Ook de oudere shovel was aanwezig (op de vorige foto). Deze shovel zal nog deels op de zandput blijven ter ondersteuning maar ook bijspringen op grote klussen waar veel geladen moet worden.

image
Volvo A25E knikdumper.

image
Vanuit de containertak van het bedrijf komt veel puin vrij. Dit puin wordt op een van de bedrijfslocaties van Reko gebroken tot menggranulaat voor de wegenbouw.

image

image
Cat CS56 wals.

image

image

image
Cat M316D mobiele kraan.

image

image
Reko doet ook aan bouwgerelateerd transport met steentrainers. Ook betonelementen of rijplaten worden hiermee vervoerd en gelegd. Met circa 8 trailers is dit een groeiende tak van het bedrijf.

image

image

image
Cat 962M shovel.

image

image

image
Cat 349E rupskraan met verlenggiek.

image
Op veel landbouwerven en in gebouwen is nog asbest aanwezig. Het bedrijf is dagelijks met 10 asbestsaneerders onderweg om asbest op diverse sloopklussen te saneren.

image
Cat 308E2 rupskraan.

image

image
JD 6520 en 30-serie met oprijwagens.


Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal

REACTIES

comment Door modest op vrijdag 11 januari 2019 19:19 quote
mooi gerief, boeiend om zien

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.